Lista di stati pe area

Da Wikipedia
Vanni a: navegaçión, çerca
Paixi pe area

Lista di stati (sensa e dipendense) in ordine decrescente pe area, in km2

Paize Area, km²
  Mondo 148.940.000
1 Ruscia 17.098.242
2 Canada 9.984.670
3 Stati Unïi d'America 9.833.517
4 Cinn-a 9.596.960
5 Braxî 8.515.770
6 Australia 7.741.220
  Comunitæ Europea 3.287.263
7 India 2.780.400
8 Argentinn-a 2.724.900
9 Kazakistan 2.381.741
10 Algerîa 2.344.858
11 Repubbrica Democratica do Congo 2.149.690
  Gròenlandia 1.964.375
12 Méscico 1.904.569
13 Arabia Saudïa 1.861.484
14 Sudan 1.759.540
15 Libia 1.648.195
16 Indonexia 1.564.116
17 Mongòllia 1.285.216
18 Perù 1.284.000
19 Iran 1.267.000
20 Niger 1.246.700
21 Ciad 1.240.192
22 Angòla 1.219.090
23 Etiòpia 1.138.910
24 Mali 1.104.300
25 Sudafrica 1.098.581
26 Bolivia 1.030.700
27 Colombia 1.001.450
28 Egitto 947.300
29 Mauritania 923.768
30 Nigeria 912.050
31 Tanzania 824.292
32 Venezuela 799.380
33 Namibia 796.095
34 Moçambico 783.562
35 Pakistan 756.102
36 Turchia 752.618
37 Cile 676.578
38 Zambia 652.230
39 Myanmar 637.657
40 Afghanistan 622.984
41 Repubbrica Çentro-Africann-a 603.550
42 Somalia 587.041
43 Ucrainn-a 581.730
44 Madagascar 580.367
45 Kenya 551.500
46 Botswana 527.968
47 Fransa 513.120
48 Yemen 505.370
49 Spagna 488.100
50 Thailandia 475.440
51 Cameron 462.840
52 Iraq 450.295
53 Maròcco 447.400
54 Turkmenistan 446.550
55 Papua Neuva Guinea 438.317
56 Uzbekistan 406.752
57 Sveçia 390.757
58 Paraguay 377.915
59 Zimbabwe 357.022
60 Giappon 342.000
61 Norveggia 338.145
62 Malaysia 331.210
63 Germania 329.847
64 Vietnam 323.802
65 Repubbrica Do Congo 322.463
66 Òman 312.685
67 Còsta d'Avòïo 309.500
68 Finlandia 301.340
69 Polonia 300.000
70 Filippinn-e 283.561
71 Italia 274.200
72 Ecuadòr 268.838
73 Borkinn-a Fäso 267.667
  Sahara Oççidentâ 245.857
74 Neuva Zelanda 243.610
75 Romania 241.038
76 Regno Unïo 238.533
77 Guinea 238.391
78 Gabòn 236.800
79 Ghana 214.969
80 Laòs 207.600
81 Uganda 199.951
82 Bieloruscia 196.722
83 Guyana 185.180
84 Senegal 181.035
85 Kirghizistan 176.215
86 Sciria 163.820
87 Camboggia 163.610
88 Nepal 148.460
89 Uruguay 147.181
90 Suriname 144.100
91 Tunixia 131.957
92 Greçia 130.370
93 Tajikistan 120.538
94 Islanda 118.484
95 Cuba 117.600
96 Corea do Nord 112.622
97 Bangladesh 112.090
98 Eritrea 111.369
99 Honduras 110.879
100 Nicaragua 110.860
101 Benin 108.889
102 Burgaja 103.000
103 Guatemala 99.720
104 Libeïa 93.028
105 Corea do Sud 92.090
106 Malawi 89.342
107 Ungaja 86.600
108 Giordannia 83.871
109 Pòrtogallo 83.600
110 Azerbaijan 78.867
111 Emirati Àrabi Unïi 77.474
112 Austria 75.420
113 Serbia 71.740
114 Panamá 70.273
115 Repubbrica Ceca 69.700
116 Særa Lion 65.610
117 Zorzia 65.300
118 Éire 64.589
119 Lituannia 56.785
120 Sri Lanka 56.594
121 Lettònnia 51.197
  Isoe Svalbard 51.100
122 Tògo 49.035
123 Croaçia 48.670
124 Còsta Rica 45.228
125 Bòsnia-Erçegòvina 43.094
126 Danemarca 41.543
127 Repubbrica Dominicann-a 41.277
128 Slovacchia 38.394
129 Moldavia 36.125
130 Estònia 33.851
131 Bhutan 30.528
132 Svissea 30.355
133 Paixi Basci 29.743
134 Lesòthò 28.896
135 Armenia 28.748
  Taiwan 28.051
136 Guinea Bissau 27.830
137 Belgio 27.750
138 Isoe Salomon 26.338
139 Guinea Equatoriâ 25.713
140 Haiti 23.200
141 Albania 22.966
142 Burundi 21.041
143 Maçedònia 20.770
144 Ruanda 20.273
145 Gibuti 18.274
146 Belize 17.818
147 El Salvador 17.364
  Timor Leste 13.880
148 Isræ 13.812
149 Slovenia 12.189
  Neuva Caledonia 11.586
150 Swaziland 11.300
151 Fiji 10.991
152 Kuwait 10.400
153 Monteneigro 9.251
154 Vanuatu 5.765
  Isoe Falkland 5.128
155 Qatar 4.426
156 Giamaica 4.033
157 Libano 2.831
158 Gambia 2.586
159 Bahamas 2.235
160 Çipro 2.040
  Pòrto Ricco 964
161 Brunei 760
162 Trinidad e Tobago 751
163 Antigua e Barbuda 747
164 Cavo Verde 702
  Polinesia Françeise 697
165 Samoa 616
166 Luxemburgo 468
167 Andora 468
  Isoe Marianne du Nord 464
168 Isoe Comore 459
169 Palau 459
170 Mauritius 455
171 Seychelles 455
  Isoe Farœ 430
172 Barbados 430
  Hong Kong 389
173 San Viçenço e Grenadinn-e 389
174 San Tomè e Prinçipe 344
175 Grenada 344
  Turks e Caicos 316
176 Mâta 316
177 Kiribati 298
178 Maldive 298
  Macao 282
  Isoe Cayman 264
179 Bahrain 261
180 Saint Kitts e Nevis 261
  Niue 260
  San Pê e Michelon 242
  Isoe Cook 236
  Samöa Americann-e 199
181 Dominica 181
182 Isoe Marshall 181
  Aruba 180
183 Tonga 160
184 Liechtenstein 160
  Isoe Vergini Britanneghe 151
  Wallis e Futuna 142
  Isoa Christmas 135
  Sant'Ellena (con Isoa de Ascension e Tristan da Cunha) 122
  Jersey 116
  Montserrat 102
  Anguilla 91
  Gibiltæra 65
185 Micronesia 61
186 San Marin 61
  Bermudda 54
  Pitcairn 47
187 Scingapô 44
188 Çittæ do Vatican 44
  Isoa Norfolk 36
189 Santa Luçia 26
190 Tuvalu 26
  Guam 21
191 Nauru 21
  Isoe Cocos 14
  Tokelau 12

Ätre voxe[Càngia | modifica wikitesto]