Lista di stati pe area

Da Wikipedia
Vanni a: navegaçión, çerca
Paixi pe area

Lista di stati (sensa e dipendense) in ordine decrescente pe area, in km2

Paize Area, km²
  Mondo 148.940.000
1 Ruscia 17.098.242
2 Canada 9.984.670
3 Stati Unïi d'America 9.833.517
4 Cinn-a 9.596.960
5 Braxî 8.515.770
6 Australia 7.741.220
  Comunitæ Europea 4.479.968
7 India 3.287.263
8 Argentinn-a 2.780.400
9 Kazakistan 2.724.900
10 Algerîa 2.381.741
11 Repubbrica Democratica do Congo 2.344.858
  Gròenlandia 2.166.086
12 Arabia Saudïa 2.149.690
13 Méscico 1.964.375
14 Indonexia 1.904.569
15 Sudan 1.861.484
16 Libia 1.759.540
17 Iran 1.648.195
18 Mongòllia 1.564.116
19 Perù 1.285.216
20 Ciad 1.284.000
21 Niger 1.267.000
22 Angòla 1.246.700
23 Mali 1.240.192
24 Sudafrica 1.219.090
25 Colombia 1.138.910
26 Etiòpia 1.104.300
27 Bolivia 1.098.581
28 Mauritania 1.030.700
29 Egitto 1.001.450
30 Tanzania 947.300
31 Nigeria 923.768
32 Venezuela 912.050
33 Namibia 824.292
34 Moçambico 799.380
35 Pakistan 796.095
36 Turchia 783.562
37 Cile 756.102
38 Zambia 752.618
39 Myanmar 676.578
40 Afghanistan 652.230
41 Somalia 637.657
42 Repubbrica Çentro-Africann-a 622.984
43 Sudan do Sud 619.745
44 Ucrainn-a 603.550
45 Madagascar 587.041
46 Botswana 581.730
47 Kenya 580.367
48 Fransa 551.500
49 Yemen 527.968
50 Thailandia 513.120
51 Spagna 505.370
52 Turkmenistan 488.100
53 Cameron 475.440
54 Papua Neuva Guinea 462.840
55 Sveçia 450.295
56 Uzbekistan 447.400
57 Maròcco 446.550
58 Iraq 438.317
59 Paraguay 406.752
60 Zimbabwe 390.757
61 Giappon 377.915
62 Germania 357.022
63 Repubbrica Do Congo 342.000
64 Finlandia 338.145
65 Vietnam 331.210
66 Malaysia 329.847
67 Norveggia 323.802
68 Còsta d'Avòïo 322.463
69 Polonia 312.685
70 Òman 309.500
71 Italia 301.340
72 Filippinn-e 300.000
73 Ecuadòr 283.561
74 Borkinn-a Fäso 274.200
75 Neuva Zelanda 268.838
76 Gabòn 267.667
  Sahara Oççidentâ 266.000
77 Guinea 245.857
78 Regno Unïo 243.610
79 Uganda 241.038
80 Ghana 238.533
81 Romania 238.391
82 Laòs 236.800
83 Guyana 214.969
84 Bieloruscia 207.600
85 Kirghizistan 199.951
86 Senegal 196.722
87 Sciria 185.180
88 Camboggia 181.035
89 Uruguay 176.215
90 Suriname 163.820
91 Tunixia 163.610
92 Bangladesh 148.460
93 Nepal 147.181
94 Tajikistan 144.100
95 Greçia 131.957
96 Nicaragua 130.370
97 Corea do Nord 120.538
98 Malawi 118.484
99 Eritrea 117.600
100 Benin 112.622
101 Honduras 112.090
102 Libeïa 111.369
103 Burgaja 110.879
104 Cuba 110.860
105 Guatemala 108.889
106 Islanda 103.000
107 Corea do Sud 99.720
108 Ungaja 93.028
109 Pòrtogallo 92.090
110 Giordannia 89.342
111 Azerbaijan 86.600
112 Austria 83.871
113 Emirati Àrabi Unïi 83.600
114 Repubbrica Ceca 78.867
115 Serbia 77.474
116 Panamá 75.420
117 Særa Lion 71.740
118 Éire 70.273
119 Zorzia 69.700
120 Sri Lanka 65.610
121 Lituannia 65.300
122 Lettònnia 64.589
  Isoe Svalbard 62.045
123 Tògo 56.785
124 Croaçia 56.594
125 Bòsnia-Erçegòvina 51.197
126 Còsta Rica 51.100
127 Slovacchia 49.035
128 Repubbrica Dominicann-a 48.670
129 Danemarca 43.094
130 Estònia 42.226
131 Paixi Basci 41.543
132 Svissea 41.285
133 Bhutan 38.394
134 Guinea Bissau 36.125
  Taiwan 35.980
135 Moldavia 33.851
136 Belgio 30.528
137 Lesòthò 30.355
138 Armenia 29.743
139 Isoe Salomon 28.896
140 Albania 28.748
141 Guinea Equatoriâ 28.051
142 Burundi 27.830
143 Haiti 27.750
144 Ruanda 26.338
145 Maçedònia 25.713
146 Gibuti 23.200
147 Belize 22.966
148 El Salvador 21.041
149 Isræ 20.770
150 Slovenia 20.273
  Neuva Caledonia 18.575
151 Fiji 18.274
152 Kuwait 17.818
153 Swaziland 17.364
  Timor Leste 14.874
154 Bahamas 13.880
155 Monteneigro 13.812
156 Vanuatu 12.189
  Isoe Falkland 12.173
157 Qatar 11.586
158 Gambia 11.300
159 Giamaica 10.991
160 Libano 10.400
161 Çipro 9.251
  Pòrto Ricco 9.104
  Palestinn-a - Autoritæ Palestineize 6.220
162 Brunei 5.765
163 Trinidad e Tobago 5.128
164 Antigua e Barbuda 4.426
  Polinesia Françeise 4.167
165 Cavo Verde 4.033
166 Samoa 2.831
167 Luxemburgo 2.586
168 Isoe Comore 2.235
169 Mauritius 2.040
  Isoe Farœ 1.393
  Hong Kong 1.108
170 San Tomè e Prinçipe 964
  Turks e Caicos 948
171 Kiribati 811
172 Bahrain 760
173 Dominica 751
174 Tonga 747
175 Micronesia 702
176 Scingapô 697
177 Santa Luçia 616
  Guam 544
178 Andora 468
  Isoe Marianne du Nord 464
179 Palau 459
180 Seychelles 455
181 Barbados 439
  Sant'Ellena (con Isoa de Ascension e Tristan da Cunha) 394
182 San Viçenço e Grenadinn-e 389
183 Grenada 344
184 Mâta 316
185 Maldive 298
  Macao 282
  Isoe Cayman 264
186 Saint Kitts e Nevis 261
  Niue 260
  San Pê e Michelon 242
  Isoe Cook 236
  Samöa Americann-e 199
187 Isoe Marshall 181
  Aruba 180
188 Liechtenstein 160
  Isoe Vergini Britanneghe 151
  Wallis e Futuna 142
  Isoa Christmas 135
  Jersey 116
  Montserrat 102
  Anguilla 91
189 Guernsey 78
  Gibiltæra 65
190 San Marin 61
  Bermudda 54
  Pitcairn 47
  Isoa Norfolk 36
191 Tuvalu 26
192 Nauru 21
  Isoe Cocos 14
  Tokelau 10
193 Prinçipatu de Mu̍negu 2
194 Çittæ do Vatican 0,44

Ätre voxe[Càngia | modifica wikitesto]