Questa pàgina a l'é scrîta in léngoa zenéize

Elenco di Mille

Da Wikipedia
Sata a-a navegassion Sata a-a serchia
ZE
Questa pàgina a l'é scrîta in léngoa zenéize

Into 1877 o l'é stæto publicòu 'n Elenco di Mille', co-i nommi e i cognommi di garibaldìn chi àn parteçipòu a-a Spediçion di Mille. St'elenco chi o l'é in órdine alfabético. Inti anni sucesîvi, l'elenco o l'é stæto agiornòu. L'êa 1084 i volontâi chi àn parteçipòu a-a spediçión.[1] Tramêzo 'sti chi, 3 vegnìvan da-o circondâio de Nissa e 160 êan lìguri. O ciù zoêno o l 'é stæto Giuseppe Marchetti, de Chioggia (11 ànni) e o ciù vêgio o l 'é stæto o zeneize Tomâxo Parödi. O ciù longevo o l'é stæto Giovanni Battista Egisto Sivelli, zeneize, nasciûo into 1843 e mòrto a 91 ànniâ into 1934.

Quarto, I Mille do Gaibâdo

A[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. Gioxeppe Çesare Abba (Giuseppe Cesare Abba) (Cairo Montenotte, 6 òtôbre 1838 - Brescia, 6 novénbre 1910), scritô.
  2. Gioxeppe Abbagnale (Giuseppe Abbagnale) (Casola de Napoli, 25 novénbre 1816 - Aversa, 13 frevâ 1869), polìtico.
  3. (Domenico Abbondanza) (Zêna, 18 lùggio 1824 - Zena, 17 lùggio 1901), negoçiànte.
  4. Zane Acerbi (Giovanni Acerbi) (Castel Goffredo, 14 novénbre 1825 - Firense, 4 seténbre 1869), polìtico, militâre.
  5. (Carlo Adamoli) (Milan, 22 màrso 1842 - Milan, 14 agósto 1896), fittàbile.
  6. Isaia Luigi Agazzi (Isaia Luigi Agazzi) (Bergamo, 10 dexénbre 1838 - Bergamo, 9 zenâ 1917), militâre.
  7. (Vincenzo Agri) (Firénse, 15 arvî 1833 - ?).
  8. (Giuseppe Ajello) (Palermo, 1828 - Palermo, 9 dexénbre 1869).
  9. (Gerolamo Airenta) (Rossiglione, 15 seténbre 1842 - Piacensa, 22 dexénbre 1875), poscidénte.
  10. (Clemente Alberti) (Carugate, 23 novénbre 1835 - Monsa, 24 dexénbre 1924), caffetê e militâre.
  11. (Giuseppe Alessio).
  12. (Benigno Alfieri) (Berghem, 7 màrso 1841 - Bergamo, 24 màzzo 1908), magnàn.
  13. (Abramo Isacco Alpron) (Padova, 22 zùgno 1834 - ?), negoçiànte.
  14. (Fermo Amati) (Bergamo, 17 frevâ 1841 - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  15. Zane Amistani (Giovanni Amistani) (Brescia, 7 arvî 1831-Veronn-a, 5 zenâ 1907), scrivàn.
  16. (Domenico Andreetta) (Portobuffolé, 6 frevâ 1838), poscidént.
  17. Loîgi Andreotti (Luigi Andreotti) (San Terenso, 20 frevâ 1829 - Lerze, 26 arvî 1871), mainâ.
  18. Françesco Anfossi (Francesco Anfossi) (Nissa, 1819 - Nissa, 1870 ca), militâre.
  19. (Federico Antonioli) (Bergamo, 17 agósto 1839 - Calatafimi, 1860), sarto.
  20. (Giovanni Antonelli), Camaiore, 13 dexénbre 1820 – Lucca, 17 novénbre 1885),manente e militâre.
  21. (Stefano Antonelli) (Rodengo-Saiano, 20 agósto 1841 - 24 arvî 1867), fornâ.
  22. Lusciàndro Antongini (Alessandro Antongini) ([Milan, 28 frevâ 1814 – Borgosesia, 2 màzzo 1889), imprenditô.
  23. (Carlo Antongini) (Milano, 19 seténbre 1836 - ?), negoçiànte.
  24. (Marco Antonini) (San Daniele do Friuli, 8 dexénbre 1834- ?), negoçiànte.
  25. Febo Arcangeli (Febo Arcangeli) (Sarnico, 3 zenâ 1839 – Zêna, 7 dexénbre 1906), militâre.
  26. Izàcco Arcangeli (Isacco Arcangeli) (Sarnico, 9 seténbre 1838 - Grumello do Monte, 13 dexénbre 1917), speçiâ.
  27. (Sante Luigi Arcari) (Cremona, 17 lùggio 1826 - Milan, 19 arvî 1871)
  28. (Giovanni Maria Archetti) (Iseo, 13 zenâ 1840- 17 zùgno 1912), militâre.
  29. (Rinaldo Arconati) (Milan, 27 lùggio 1845 -?), avocâto.
  30. (Ulisse Aretoca) (fòscia o vêo nomme o l'êa Ulisse Rebua).
  31. Achìlle Argentino (Achille Argentino) (Sant'Angelo di Lombardi, 1º dexénbre 1821 – Nissa de Sicilia, 8 zenâ 1903), inzegnê e banchiêre.
  32. (Giovanni Armanino) (Zêna, 13 màrso 1839 - ?), scarpâ.
  33. (Antonio Armani) (Riva do Garda, 6 frevâ 1837 - ?)
  34. (Bartolomeo Armellini) (Vittorio Veneto, 22 dexénbre 1834 - ?), bezagnìn.
  35. (Pietro Artifoni) (Bergamo, 6 dexénbre 1818 - Seriate, 1884), carretê.
  36. (Zelindo Ascani) (Montepulciano, 24 màzzo 1843 - ?), bancâ.
  37. (Pietro Asperti) (Bergamo, 19 zenâ 1839 - Romano da Lombardia, 3 màrso, 1920), poscidénte.
  38. (Vito Luigi Asperti) (Bergamo, 1845 - 1908), poscidénte.
  39. (Angelo Astengo) (Arbissola Marina, 20 seténbre 1835 - ?), negoçiànte.
  40. (Felice Astori) (San Pellegrino Terme, 2 novénbre 1827 - Bergamo, 1893), medàggia d'argento, fornâ.
  41. Dórfo Azzi (Adolfo Azzi) (Trecenta, 25 agósto 1837 - Palermo, 4 lùggio 1860).
  42. Carlo Azzolini.
The Illustrated London news, 24 novénbre 1860 - Nappoli, medàgge a-i Mille

B[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. (Luigi Giuseppe Bacchi) (Parma, 11 seténbre 1843), rescidénte a Zêna, giornalâ.
  2. (Carlo Luigi Baderna) (Piacenza, 17 agósto 1834), merçâ.
  3. (Alessandro Badaracchi) (Marciano da Chiana, 20 òtôbre 1836), militâre.
  4. (Crescenzio Baiguera) (Gardone Val Trompia, 6 seténbre 1822 - Calatafimi, 1º zùgno 1860), òperâio.
  5. (Giuseppe Baice) (Magrè do Schio), 7 seténbre 1837 - 30 zùgno 1867).
  6. Pê Baiocchi (Pietro Baiocchi) (Atri, 17 màzzo 1834 - Palermo, zùgno 1860).
  7. (Antonio Davide Balboni) (Cremona, 21 frevâ 1831 - ?), peruchê.
  8. Angiou Baldassarri (Angelo Baldassarri) (Sale Marasino, 9 màrso 1832 - Brescia, 25 màrso 1864).
  9. (Francesco Baldi) (Pavia, 21 frevâ 1840 - ?), scarpâ.
  10. (Enrico Balicco) (Bergamo, 15 seténbre 1838 - Bergamo, 22 seténbre 1861), stalê.
  11. (Carlo Banchero) (Zêna, 6 màrso 1838 - 6 màrso 1868).
  12. (Emanuele Banchero) (San-na, 14 òtôbre 1840 - ?), rescidénte a Patasso (Perù)
  13. Gioxeppe Bandi (Giuseppe Bandi) (Gavorrano, 15 lùggio 1834 - Livorno, 1º lùggio 1894), giornalista.
  14. (Tomaso Barabino) (Zêna, 20 dexénbre 1834 - ?), portê.
  15. (Gerolamo Baracchi) (Brescia, 20 arvî 1831 - Palermo, 1860), militâre.
  16. (Luigi Andrea Baracchino) (Livorno, 29 seténbre 1835 - ?)
  17. (Giuseppe Baracco) (Finale Ligure, 8 òtôbre 1843 - ?), capitànio maritimo.
  18. Òrèste Barattieri (Oreste Baratieri) (Condino, 12 novénbre 1841 - Vipiteno, 8 arvî 1901), magiô inte l'esercito e dòppo deputòu a-o Parlaménto.
  19. (Giovanni Barberi) (Castelletto Ticino, 18 zenâ 1840 -?), negoçiànte.
  20. (Enrico Barberis) (Castelletto Ticino, 15 òtôbre 1843 -?), negoçiànte e poscidénte.
  21. (Alessandro Barbesi) (Veronn-a, 27 lùggio 1825 - ?), albergatô.
  22. (Fortunato Bernardo Barbetti) (Brescia 20 zenâ 1827 - 18 arvî 1904), militâre.
  23. (Gerolamo Barbieri) (Bussolengo, 7 zùgno 1839 -?), veterinâio.
  24. (Innocente Barbieri) (Brescia, 21 dexénbre[1840 - Gavardo, 9 màzzo 1922), fràvego.
  25. Gioxeppe Barboglio (Giuseppe Barboglio) (Brescia, 3 seténbre 1838 - Camignone do Passirano, 20 seténbre 1919).
  26. (Giuseppe Baroni) (Bergamo, 29 agósto 1825 - ?).
  27. (Stefano Baruffi) (Vignate, 24 dexénbre 1834 - ?), negoçiànte.
  28. (Tranquillino Baruffaldi) (Barzio, 12 lùggio 1839 - ?).
  29. (Enrico Napoleone Bassani) (Ponte San Pietro, 8 màzzo 1836 - Corbetta, 1900), militâre.
  30. (Giuseppe Antonio Bassani) (Chiari, 26 zùgno 1838 - 15 màrso 1903), domèstego.
  31. Angiou Bassini (Angelo Bassini) (Pavia, 29 lùggio 1815 - Pavia, 3 zenâ 1889), tenénte colonéllo.
  32. Zane Battesto Basso (Giovanni Battista Basso) (Nissa, 11 dexénbre 1824 - 19 zenâ 1884), propietâio, rescidénte a Caprera.
  33. Loîgi Bay (Luigi Bay) (Lodi, 31 màzzo 1845 - Silanus, 24 lùggio 1934).
  34. (Domenico Bazzano) (Palermo, 13 seténbre 1827 -?), portê.
  35. (Pietro Beccarelli) (Porta al Borgo, 1822 - 14 agósto 1871).
  36. (Domenico Lorenzo Beccario) (Zêna, ? - Palermo, 1860).
  37. (Alessandro Beffagna) (Padova, 5 novénbre 1835 - ?), rescidénte a Zêna, negoçiànte.
  38. (Angelo Bellagamba) (Zêna, 3 frevâ 1843 - 12 màrso 1870), mainâ.
  39. Gioxeppe Bellandi (Giuseppe Bellandi) (Brescia, 16 dexénbre 1833 - 15 novénbre 1910).
  40. (Francesco Bellantonio) (Reggio Calabria, 15 zùgno 1822 - 21 zùgno 1900), rescidénte a Nappoli, fornâ.
  41. (Giuseppe Nicolò Belleno) (Zêna, ? - Calatafimi, 1860).
  42. (Antonio Bellini) (Verona, 7 lùggio 1835), rescidénte a Bovolone, negoçiànte.
  43. (Luigi Bellesia) (Zêna, 1837 - ?), inpiêgòu.
  44. (Aurelio Bellisomi) (Milan, 25 arvî 1836), rescidènte a Messina, banchiêre.
  45. (Ernesto Belloni) (Treviso, 24 màrso 1841 - Reggio Calabria, 21 agósto 1860).
  46. Gaitàn Benedini (Gaetano Benedini) (Asola, 28 dexénbre 1830- Firénse, 31 màzzo 1868), mêgo chirùrgo.
  47. (Ernesto Benesch) (Balschoru, Boemia, [1842 - ?), militâre unghereize.
  48. (Giovan Battista Bensaia) (Messina, 9 agósto 1825 - 1897), spediçionê.
  49. (Nicolò Bensaia) (Messina, 1833 - Palermo, 14 òtôbre 1874).
  50. (Raimondo Benvenuti) (Orbetello, 15 dexénbre 1842 - 1909), òperâio.
  51. (Bartolomeo Benvenuto) (Zêna, 21 màrso 1842 - 1901), peruchê.
  52. (Giovanni Maria Berardi) (Brescia, 17 dexénbre 1840 -Bologna, 9 màrso 1879), armaieu.
  53. (Edoardo Beretta) (Pavia, 1838]] - 1870), poscidénte.
  54. (Giacomo Beretta]], (Barzanò, 13 zùgno 1838 - 1896), rescidénte a Milàn, inpiêgòu.
  55. (Germano Bergoncini) (Livorno Vercellese, 9 arvî 1833 - 1912), poscidénte.
  56. (Michele Berino) (Barge, 6 seténbre 1840, Pinerolo 1917), panatê.
  57. (Emanuele Berio) (dîto "O Moro") (Angola, 1840 - Nappoli, 2 màrso 1861).
  58. (Giovanni Cristiano Bernar) (Treviso, 30 màrso 1833 - 1892), ofiçiâ postale.
  59. (Lucio Marco Bertacchi) (Bergamo, 14 zenâ 1837 -?), scrivàn.
  60. (Ernesto Berthè) (Lecco, 8 lùggio 1832 -?), rescidénte a Modena.
  61. (Arturo Berti) (Pistoia), (?, 1845 - ?).
  62. (Enrico Berti) (Vicenza, 29 frevâ 1826 - Cagliari, 5 aprile 1861)
  63. (Giuseppe Bertini) (?, ? - Livorno, 1861).
  64. (Giovanni Battista Giuseppe Bertolotto) (Zêna, 2 dexénbre 1840 - 16 arvî 1871).
  65. (Giovanni Battista Bertossi) (Pordenone, 9 màrso 1840 - Varazze, 1865), inzegnê.
  66. (Giacomo Bettinelli) (Bergamo, 12 lùggio 1836 - ?), militâre.
  67. (Faustino Bettoni) (Casassa, 24 lùggio 1831 - Casassa, 20 seténbre 1903), farmacìsta.
  68. (Alessandro Bevilacqua) (Ancona, 10 seténbre 1824 -?), scarpâ.
  69. Ergisto Bezzi (Ergisto Bezzi) (Ossana, 16 zenâ 1835 - Torìn, 3 agósto 1920), negoçiànte.
  70. (Achille Maria Bianchi) (Bergamo, 12 novénbre 1841 - ?), militâre.
  71. (Angelo Bianchi) (Milan, 7 màzzo 1837 -?), negoçiànte.
  72. Ferdinando Biabchi (Ferdinàndo Bianchi) (Bianchi, 3 màrso 1797 - Nappoli, 7 zenâ 1866), sacerdöte.
  73. (Ferdinando Martino Bianchi) (Bergamo, 4 frevâ 1838 -?), inpiêgòu.
  74. (Gerolamo Bianchi) (Caronno Varesino, 5 zùgno 1841- Palermo, 30 màzzo 1860), mòrto inta ciàssa da Fieravecchia.
  75. (Luigi Bianchi) (Cermenate, 20 arvî 1837 - ?), rescidénte a Milàn, sarto.
  76. (Luigi Pietro Bianchi) (Pavia, 12 seténbre 1841 - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  77. (Massimo Bianchini) (Livorno, 16 zenâ 1844), rescidénte a Carrara, fornâ.
  78. (Francesco Bianco ò Lo Bianco) (Catania, 25 zenâ 1830 - 12 frevâ 1863), dòppo bregadê de poliçîa.
  79. Françesco Bidischini (Francesco Bidischini) (Smirne, 28 seténbre 1835 - Romma, 20 mázzo 1907).
  80. (Luigi Adolfo Biffi) (Caprino Bergamasco, 24 màzzo 1846- Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  81. (Claudio Bignami) (Pizzighettone, 3 màrso 1835 - ?).
  82. (Giovanni Battista Bisi) (Legnago, 6 màzzo 1832 - ?), tenénte inte dugànn-e rêgie.
  83. Ninno Bixio (Zêna, 2 ottobre 1821 - Aceh, 16 dicembre 1873), dòppo deputòu a-o Parlaménto, tenénte generâle e capitànio marìttimo.
  84. (Lorenzo Boaretto) (dîto Bigoli]] (Bovolenta, 16 màrso 1836 - ?), negoçiànte.
  85. (Stefano Boasi) (Zêna, 4 màrso 1841 - ?), negoçiànte.
  86. (Dario Bodini) (Parma, 20 màrso 1830 - 9 màrso 1867).
  87. (Ambrogio Boggiano) (Zêna, 31 agósto 1837 - Calatafimi, 15 màzzo 1860)
  88. Çesare Boldrini (Cesare Boldrini) (Castel d'Ario, 29 zùgno 1816 - Nappoli, dexénbre 1860), mêgo chirùrgo.
  89. (Giovanni Bolgia) (Orbetello, 7 seténbre 1840 - ?).
  90. Loîgi Bolis (Luigi Bolis) (Bergamo, 4 zùgno 1841 - Figline Valdarno 13 màrso 1932), repesìn.
  91. (Francesco Bollani) (Carzago di Lonato del Garda, 20 settembre 1840 - 23 novénbre 1922).
  92. (Luigi Bonacina) (Martinengo, 13 zùgno 1841 - Milàn, 20 òtôbre 1864).
  93. (Giuseppe Bonafede) (Gratteri, 19 màrso 1831 - ?), diretô do giardìn de acclimataçion a Palermo.
  94. (Francesco Bonafini) (Mantova, 11 òtôbre 1830 -?), inpiêgòu da finansa.
  95. (Giacomo Bonanomi), (Como, 2 frevâ 1842 - ?), notâio.
  96. (Ranieri Tertulliano Bonan) (Livorno, 28 arvî 1815 - 19 novénbre 1871), machinìsta.
  97. Càrlo Bonardi (Carlo Bonardi) (Iseo, 7 novénbre 1837 - Calatafimi, 15 màzzo 1860), volontâio into Cacioéi de-e Arpi in Valtelinn-a.
  98. (Pasquale Bonduan) (Mestre, 7 màzzo 1840 - ?), scrivàn.
  99. (Francesco Bonetti) (Zogno, 11 zùgno 1841 - ?).
  100. (Fedele Boni) (Modena, 24 arvî 1833 -?), manénte.
  101. (Francesco Alessandro Boni) (Brescia, 3 òtôbre 1841 - 29 lùggio 1884), spediçionê.
  102. (Giacomo Bonino) (Zêna, 16 òtôbre 1834 - 1º dexénbre 1871), comésso.
  103. (Eugenio Paolo Bonsignori) (Montirone, 30 agósto 1826 - Milan, 21 arvî 1871), mediatô e militâre.
  104. (Carlo Bontempelli) (Bergamo, 18 màrso 1832 - ?), cappellaio.
  105. ((Giuseppe Rinaldo Buontempo) (Orzinuovi, 10 agósto 1830 - Palermo, 1860).
  106. (Luigi Buonvecchi) (Treia, 8 novénbre 1825 - 26 seténbre 1861).
  107. Gioxeppe Borchetta (Giuseppe Borchetta) (Mantova, 26 frevâ 1827 - 3 arvî 1892), inzegnê.[2]
  108. (Giovanni Bordini) (Padova, 2 novénbre 1828), rescidénte a Bologna, dòppo tenénte do rêgio ezercito.
  109. (Ercole Boretti) (Pavia, 28 novénbre 1836 - ?), inpiêgòu municipale.
  110. (Ferdinando Borgognini) (Firénse, 1838 - ?), scarpâ.
  111. (Carlo Pietro Borgomaineri) (Milàn, 1833 - Rio de Janeiro, 14 òtôbre 1875), scrivano a-a Cassa Depositi e Prestiti.
  112. Antogno Borri (Antonio Borri) (Roccastrada, 16 zenâ 1833 - 3 màzzo 1908), agricoltore.
  113. (Antonio Borso) (Padova, 13 zùgno 1818- Torino, 2 arvî 1863), camê.
  114. (Giovanni Battista Boschetti) (Covo, 19 agósto 1842 - ?), speçiâ.
  115. (Carlo Bossi) (Vareise, 10 novénbre 1840 - ?).
  116. (Salvatore Bottacci) (Orbetello, 4 zenâ 1843 - ?), liquorista.
  117. (Cesare Bottagisi) (Bergamo, 18 arvî 1831 - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  118. (Luigi Enrico Bottagisi) (Bergamo, 25 zenâ 1830 - ?), scarpâ.
  119. (Martiniano Bottagisi) (Bergamo, 2 zenâ 1817 - ?), camê.
  120. (Giuseppe Ernesto Bottero) (Zêna, 3 dexénbre 1832 - ?), negoçiànte.
  121. (Giovanni Botticelli) (Salò, 13 zenâ 1834 - Palermo, 1860).
  122. (Giuseppe Girolamo Bottinelli) (Viggiù, 18 agósto 1831 - ?), marmista.
  123. (Vincenzo Bottone) (Palermo, 24 dexénbre 1838 - ?), sottotenénte de vascello.
  124. Paulo Bovi Camoeggi (Paolo Bovi Campeggi) (Bologna, 1814 - 28 seténbre 1871), militâre.
  125. (Eligio Bozzani) (Fontanellato, 11 frevâ 1839 - ?), propietâio.
  126. Romêo Bozzetti (Romeo Bozzetti) (Castrlverde (San Martino in Beliseto), 25 frevâ 1835 - Borgoratto Alessadrino, 1907), dòppo ofiçiâ superiore do R. ezercito.
  127. (Giovanni Battista Bozzo) (Zêna, 9 màrso 1841 - ?), negoçiànte.
  128. (Candido Bozzola) (Legnago, 16 lùggio 1835 - ?), negoçiànte e panatê.
  129. (Ferdinando Braca) (Cadestefani, 26 frevâ 1835 - ?)
  130. (Gustavo Giuseppe Braccini) (Livorno, 21 màrso 1836 - ?), masacàn.
  131. (Amari Giuseppe Bracco) (Palermo, 29 màrso 1829 - ?), agente de cangio.
  132. Çesare Braico (Cesare Braico) (Brindisi, 24 òtôbre 1816 - Romma, 25 lùggio 1887), mêgo, dòppo deputòu a-o Parlaménto e prescidente do Conseggio Superiôre de Sanitæ.
  133. (Prospero Brambilla) (Bagnatica, 4 màzzo 1839 - ?).
  134. (Pietro Giuseppe Bresciani) (Adrara San Martino, 23 dexénbre 1836 - ?), notâio.
  135. (Vincenzo Briasco) (Zêna, 22 seténbre 1842 - ?), tipògrafo.
  136. (Giovanni Edoardo Brissolaro) (Bergamo, 7 màrso 1841 - ?), agente.
  137. (Giovanni Battista Brunialdi) (Pojana Maggiore, 3 màzzo 1839 - ?), selâ.
  138. (Pietro Bruntini) (Bergamo, 14 màrso 1833 - Catansâro, 6 ottobre 1860).
  139. (Filippo Bruzzesi) (Torrita Tiberina, 1834 - ?), negoçiànte.
  140. Giaçìnto Bruzzesi (Giacinto Bruzzesi) (Cervéteri, 13 dexénbre 1822 - Milàn, 25 maggio 1900), negoçiànte.
  141. (Pietro Bruzzesi) (Civitavecchia, 15 òtôbre 1832 - ?), rescidente a New York.
  142. (Emilio Buffa) (Ovada, 18 novénbre 1833 - Torìn, 23 dexénbre 1875), peruchê.
  143. (Jacopo Augusto Bulgheresi) (Livorno, 20 zùgno 1844 - ?), peruchê.
  144. (Luigi Bullo) (Chioggia, 14 agosto 1829 - Venéssia, 17 dexénbre 1871).
  145. (Federico Buonvicini) (Legnago, 3 òtôbre 1839 - ?), mediatô.
  146. Càrlo Burattini (Carlo Burattini) (Anconn-a, 4 màrso 1827 - Camerano, 23 luglio 1870), capitànio marittimo.
  147. Antogno Burlando (Antonio Burlando) (Zêna, 2 dexénbre 1823 - 23 novénbre 1895) propietâio.
  148. (Vincenzo Buscemi) (Palermo, 21 màzzo 1816 - ?).
  149. (Alessandro Butti) (Bergamo, 23 frevâ 1844 - 8 zùgno 1877), scarpâ.
  150. (Francesco Buttinoni) (Treviglio, 16 zùgno 1828 - ?), fittàbile.
  151. (Emilio Buttironi) (Suzzara, 17 màrso 1844 - ?), fotògrafo.
  152. (Antonio Butturini) (Pescantina, 23 novénbre 1826 - ?), rescidente a Veronn-a, agente da speçiàia.
  153. Zane Buzzacchi (Giovanni Buzzacchi) (Medole, 15 otôbre 1836 - 21 zenâ 1900), mêgo chirùrgo.
Palermo 1860 [3]

C[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. (Carlo Caccia) (Verolavecchia, 15 dexénbre 1838 - ?), ofiçiâ do rêgio ezercito.
  2. (Ercole Caccia) (Bergamo, 12 agósto 1840 - 20 arvî 1861), scrivàn.
  3. (Ferdinando Cadei) (Settala, 23 màrzo 1838 - Calatafimi, 15 mazzo 1860), speçiâ.
  4. (Francesco Cafferrata) (Zêna, 10 màrso 1839 - ?), òperâio.
  5. (Domenico Cagnetta) (Pavia, 21 lùggio 1841 - ?), poscidénte e negoçiànte de legnàmme.
  6. Beneito Cairoli (Benedetto Cairoli) (Pavia, 28 zenâ 1825- Nappoli, 8 agosto 1889), poscidénte, dòppo deputòu a-o Parlaménto.
  7. Enrico Cairoli (Enrico Cairoli) (Pavia, 21 frevâ 1840 - Romma, 23 òtôbre 1867) mòrto a Villa Glori.
  8. (Luigi Cairoli), (Pavia, 9 lùggio 1838 - Nappoli, 18 seténbre 1860), militâre.
  9. (Pietro Calabresi) (Carteno Breno, 4 agósto 1837 - ?).
  10. (Michelangelo Calafiore) (Fiumara, 21 zenâ 1809 - 13 lùggio 1861), ricevitô do lòtto.
  11. (Giovanni Calcinardi) (Brescia, 20 màrso 1833 - ?), rescidénte in USA, mêgo.
  12. (Ercole Enrico Calderini) (Bergamo, 23 seténbre 1833 - ?), inpiêgòu de finànsa.
  13. (Ignazio Calona) (Palermo, 16 seténbre 1795 - Moncalieri, 3 seténbre 1864), dòppo colonéllo do rêgio ezercito.
  14. Salvatore Calvino (Salvatore Calvino) (Trapani, 25 dexénbre 1820 - Romma, 22 seténbre 1883), dòppo segretâio generale do Conseggio de Stato e deputòu a-o Parlaménto.
  15. Secòndo Zane Calzoni (Secondo Giovanni Calzoni) (Bione, 17 zùgno 1840 - Livorno, 3 zùgno 1919), militâre.
  16. (Giovanni Battista Cambiaghi) (Monza, 11 zùgno 1838 - ?), comésso.
  17. (Biagio Cambiaso) (Zêna, 19 dexénbre 1838 - ?) rescidénte a Rieu
  18. (Gaetano Cambiaso) (Campomo, 19 agosto 1840 - ?), rescidente a Veronn-a, mediatore.
  19. (Giuseppe Camellini) (Reggio Emilia, 3 arvî 1834), rescidénte a Zêna, sarto.
  20. (Venanzio Camici) (Colle di Val d'Elsa, 22 dexénbre 1835 - ?), rescidente a Poggibonsi, caffettiere.
  21. (Giuseppe Carlo Campagnuoli) (Pavia, 6 novénbre 1835 - ?), rescidénte a Milàn, inpiêgòu a o Monte da Pietà.
  22. (Antonio Campanella) (Palermo, 28 frevâ 1823 - Taggia, 6 dexénbre 1868), mòrto soîcîda.
  23. (Giovanni Campi) (Monticelli d'Ongina, 8 seténbre 1820 - ?), rescidénte a Torìn, muxicista.
  24. (Achille Campo) (Palermo, 12 zùgno 1818 -?), rescidénte a Bari, magiô do distreito militâre.
  25. (Giuseppe Baldassarre Campo) (Palermo, 23 seténbre 1830 - ?), poscidénte.
  26. (Carlo Antonio Candiani) (Milàn, 23 lùggio 1828 - ?).
  27. (Giuseppe Canepa) (Zêna, 12 zenâ 1834 - 22 zenâ 1876), sottotenénte de fanterîa.
  28. (Bartolomeo Canessa) (Rapallo, 14 màrso 1839 - Zêna, 23 novénbre 1890), macchinista.
  29. (Francesco Serafino Canetta) (Oggebbio, 13 dexénbre 1836 - ?), poscidénte.
  30. (Pietro Canferi) (Bergamo, 9 zùgno 1839 - Brescia, 30 zenâ 1865), muxicista.
  31. (Cesare Canini) (Sarzana, 30 marzo 1841 - ?) rescidente a Fosdinovo.
  32. (Gerolamo Cannoni) (Grosseto, 27 frevâ 1842 - ?), rescidénte a Roccalbegna, messo do coletô.
  33. (Angelo Maria Cantoni) (Mezzani, 15 òtôbre 1829 - 23 dexénbre 1867), spegasìn.
  34. (Lorenzo Cantoni) (Parma, 10 agósto 1830 - ?), manénte.
  35. Stefano Canzio (Stefano Canzio) (Zêna, 3 zenâ 1837 - 14 zenâ 1909), diretô da Societæ enologica, maiòu co-a Teresa Garibaldi.
  36. (Giuseppe Maria Cappelletto) (Venéssia, 10 lùggio 1810 - Brescia, 29 seténbre 1861).
  37. (Giuseppe Capitanio) (Bergamo, 18 zùgno 1841 - 23 frevâ 1871), scrivàn.
  38. (Giovanni Capurro) (Zêna, 28 dexénbre 1840 - ?), propretâio da lucanda.
  39. (Giovanni Battista Capurro) (Zêna, 12 arvî 1841 - ?), capitànio da fanterîa.
  40. (Giuseppe Capuzzi) (Bedizzole, 25 novénbre 1825 - ?), rescidente a Brescia, segretâio da Biblioteca.
  41. (Daniele Carabelli) (Gallarate, 1º aprile 1839 - ?), rescidénte a Milàn, argentê.
  42. (Michele Caravaggi) (Chiari, 11 lùggio 1843 - Brescia, 1871), panatê.
  43. Loenço Carbonari (Lorenzo Carbonari) (Anconn-a, 4 zùgno 1823 - Senigallia, 27 dexénbre 1890), rescidénte a Grottammare, inabile a-o travaggio pe ferîe inta guæra.
  44. (Raffaele Carbonari) (Catanzaro, 21 novénbre 1812 - ?, colonéllo do rêgio ezercito.
  45. (Francesco Carbone) (Zêna, 16 agosto 1840 - ?), capitànio da fanterîa.
  46. Loîgi Carbone (Luigi Carbone) (Séstri Ponénte, 20 zûgno 1837- 1913), costrutô navale.
  47. Vincenzo Carbonelli (Vincenzo Carbonelli) (Secondigliano, 20 arvì 1822 - Romma, 16 otôbre 1901), rescidénte a Zêna, mêgo e dòppo deputòu a-o Parlaménto.
  48. (Natale Francesco Cardinale) (Zêna, 25 dexénbre 1840 - ?), comésso.
  49. (Antonio Caretti]) (Milàn, 1836 - Mentana, 1867), ofiçiâ da Guardia Naçionâle de Teramo.
  50. (Gaetano Carini) (Corteolona, 7 agósto 1832 - Bovino, 27 lùggio 1861), capitànio de l'esercito.
  51. Giaçìnto Carini (Giacinto Carini) (Palermo, 20 mazzo 1821 - Romma, 16 zenâ 1880), generale do rêgio ezercito e dòppo deputòu a-o Parlaménto.
  52. (Fedele Giuseppe Carini) (Pavia, 24 frevâ 1842 - Romma, 29 zenâ 1910), tenénte da fanterîa.
  53. Domenego Cariolato (Domenico Cariolato) ((Vicenza), 7 lùggio 1836 - ?), poscidénte, capitànio.
  54. (Francesco Carlutti) (Palmanova, 1817 - Alba (comùn), 24 zenâ 1861), fràvego.
  55. (Agostino Giovanni Bernardo Carminati) (Bergamo, 20 novénbre 1837), ofiçiâ do Stato magiô.
  56. (Gaetano Caroti) (Toscana), ofiçiâ.
  57. (Francesco Carpaneto) (Zêna, 30 agósto 1837 - ?), comésso.
  58. (Antonio Pietro Giulio Carrara) (Bergamo, 25 zenâ 1842 - ?), agente do comércio.
  59. Cesare Carrara (Treviso, 11 novénbre 1835 - Firénse, 20 frevâ 1877), scrivàn.
  60. (Giuseppe Antonio Luigi Carrara) (Bergamo, 28 màrso 1834 -18 màzzo 1880), scarpâ.
  61. Gioxeppe Sànte Carrara (Giuseppe Sante Carrara) (Bergamo, 28 màrso 1834 - ?), mediatô.
  62. (Filippo Cartagenova) (Zêna, zùgno 1826 - Vâze, 11 frevâ 1871).
  63. (Antonio Casabona) (Zêna, 21 zùgno 1838 - ?).
  64. (Enrico Raffaele Casaccia) (Zêna – Calatafimi, 15 mazzo 1860).
  65. (Bartolomeo Emanuele Casaccia) (Zêna, 23 novénbre 1829 - ?), comisionâio.
  66. Lusciàndro Casali (Alessandro Casali) (Pavia, 27 seténbre 1837 - 4 seténbre 1877), fitàbile.
  67. (Enrico Casali) (Pavia, 29 luglio 1839 - ?), agente do comércio.
  68. (Nicolò Casassa o Casazza o Casaccia) (Isola del Cantone, 11 marzo 1839 - ?), rescidénte a Buenos Aires, droghê.
  69. (Alessandro Casiraghi) (Milan, 25 seténbre 1841 - ?), rescidénte a Varese.
  70. (Francesco Tomaso Cassanello) (Zêna, 19 agósto 1842 - ?).
  71. (Pietro Castagna) (Veronn-a, 15 novénbre 1838 - ?), poscidénte.
  72. (Domenico Castagnola) (Zêna, 7 màrso 1839 - ?), tapesê.
  73. (Pasquale Natale Castagnoli) (Livorno, 5 màzzo 1842 - ?), bancâ.
  74. (Guido Castaldelli) (Castelmassa, 30 màzzo 1827 - ?).
  75. (Egisto Castellani) (Milàn, 7 dexénbre 1843 - ?), telegrafista a-e ferovîe.
  76. (Antonio Castellazzi) (Gosaldo, 28 novénbre 1840 - Venéssia, 24 seténbre 1878).
  77. (Francesco Maria Castellini) (Spéza, 11 novénbre 1843 - ?), òste.
  78. Salvatore Castiglia (Salvatore Castiglia) (Palermo, 10 màrso 1819 - Napoli, 11 òtôbre 1895), dòppo console generale d'Italia a Odessa.
  79. (Cesare Castiglioni) (Tradate, 2 zùgno 1841 - ?), rescidénte a Milàn, poscidénte.
  80. (Gaetano Castion) (Portogruaro, 24 seténbre 1820] - ?), bregadê.
  81. (Angelo Alessandro Cattaneo) (Bergamo, 25 òtôbre 1839 - Nissa, 5 marzo 1870), sottotenénte da fanterîa.
  82. (Angelo Giuseppe Cattaneo) (Antegnate, 3 arvì 1842 - Castelli Calepio, 7 agósto 1867).
  83. (Bartolomeo Cattaneo) (Gravedona, 19 òtôbre 1847 - ?), rescidénte a Milàn, fràvego.
  84. Françesco Cattaneo (Francesco Cattaneo) (Neuve, 17 òtôbre 1835 - ?), negoçiànte.
  85. (Telesforo Cattoni) (Suzzara, 1º lùggio 1841 - Gazoldo degli Ippoliti, 14 òtôbre 1861), dottô in lezze.
  86. (Crispino Cavallini) (Orbetello), fornâ.
  87. (Gervaso Giuseppe Cavalleri) (Milàn, 19 zùgno 1839 - ?), spegasìn.
  88. Loîgi Cavalli (Luigi Cavalli) (San Nazario (Valbrenta), 7 arvî 1839 - Vicensa, 17 novénbre 1924), dottô in lezze, dòppo deputòu a-o Parlaménto.
  89. (Vincenzo Ceccarelli) (Romma, 27 màzzo 1842 - ?), comésso viâgiatô.
  90. (Silvestro Cecchi) (Livorno, 8 zenâ 1844 - ?), coâlê.
  91. (Giovanni Cei) (Livorno, 1833 - 1868), camàllo.
  92. Zane Battesto Cella (Giovanni Battista Cella) (Udine, 5 seténbre 1837 - 16 novénbre 1889), avocâto.
  93. (Sante Cengiarotti) (Caldiero, 11 òtôbre 1834 - ?)
  94. Giœumo Cenni (Guglielmo Cenni) (Comacchio, 26 frevâ 1817 - 1885), colonéllo.
  95. (Achille Cepollini).
  96. (Celestino Cerea) (Bergamo, 5 arvî 1840 - ?), veturìn.
  97. Angelo Ceresetto (Angelo Ceresetto) (Zêna, ? - Fiume Volturno 1º òtôbre 1860).
  98. (Carlo Ceribelli) (Bergamo, 11 frevâ 1838 - ?), ofiçiâ do rêgio esercito.
  99. (Maria Stefano Cervetto) (Zêna, 17 màzzo 1839 - ?), tenénte da fanterîa.
  100. (Bartolomeo Cevasco) (Zêna, 11 giugno 1817 - ?), fuochista inti trêni a vapôre.
  101. (Pasquale Cherubini) (Piovene Rocchette, 11 arvî 1827 - Vicensa, 13 òtôbre 1870)
  102. (Giuseppe Chiesa) (Borgo Ticino, 30 zenâ 1839 - ?), militâre.
  103. (Liberio Chiesa) (Milan, 22 dexénbre 1838), magiô de l'esercito.
  104. (Vincenzo Chiossone) (Messina, 2 màzzo 1827 - 10 frevâ 1871), tenénte.
  105. (Camillo Chizzolini) (Marcaria, 6 zùgno 1836 - ?), poscidénte e mêgo.
  106. Lusciàndro Ciaccio (Alessandro Ciaccio) (Palermo, 29 òtôbre 1818 - 7 frevâ 1897), poscidénte.
  107. (Ernesto Cicala) (Zêna, 19 seténbre 1834 - ?), capitànio di bersaglieri.
  108. Marziàno Ciotti (Marziano Ciotti) (Gradisca d'Isonzo, 13 agósto 1839 - Udine, 19 seténbre 1887), rescidénte a Montereale Valcellina, negoçiànte.
  109. Bonaventura Cipriani (Bonaventura Cipriani) (Godega do Sant'Urbano, 26 dexénbre 1826 - 16 seténbre 1887).
  110. (Cesare Augusto Cipriani) (Firénse, 6 novénbre 1839 - ?), scrivano.
  111. (Stefano Cocchella) (Zêna, 26 màzzo 1839 - ?).
  112. (Giuseppe Cocolo) (Conegliano, 23 seténbre 1840 - Milan, 1861).
  113. (Carlo Coelli) (Castelleone, 13 seténbre 1838 - ?), mêgo.
  114. (Guido Lorenzo Giovanni Battista Cogito]) (Acqui Terme, 22 novénbre 1841 - ?), peruchê.
  115. (Gaetano Coli o Colli) (Budrio, 8 agósto 1835 - ?), liquorista.
  116. (Antonio Colli).
  117. (Angelo Collini) (Mantova, 1º seténbre 1839 - ?), notâo.
  118. (Luigi Alberto Colombi) (Misano di Gera d'Adda, 24 agósto 1839 - Crema, 1870), mêgo.
  119. (Donato Colombo) (Ceva, 1838, rescidénte a Trapani, professô de schêue técniche.
  120. (Gerolamo Colombo) (Bergamo, 24 novénbre 1840 - ?), peruchê.
  121. (Giovanni Battista Colpi]) (Padova, 20 zùgno 1838 - ?), mêgo e poscidénte.
  122. (Cesare Comi) (Trescore Balneario, 11 màrso 1844 - ?), tenénte de fanterîa.
  123. (Bartolomeo Compiano) (Zêna, 7 novénbre 1841 - ?).
  124. (Carlo Conti) (Carvico, 14 màrso 1836 - ?), rescidénte a Bergamo, scrivàn.
  125. Demétrio Conti (Demetrio Conti) (Loreto, 23 dexénbre 1837 - Ancona, 15 frevâ 1916), inpiêgòu a-o bagno penale.
  126. (Lino Conti) (Brescia, 23 seténbre 1825 - ?), negoçiànte.
  127. (Luigi Antonio Conti) (Sondrio, 21 òtôbre 1839 - ?), comésso.
  128. (Silvio Contro) (Cologna Veneta, 22 arvî 1841 - ?), capitànio de fanterîa.
  129. (Enrico Copello) (Zêna, 22 zenâ 1844 - ?), negoçiànte.
  130. (Giuseppe Copler) (Castelli Calepio, 14 seténbre 1829 - ?), burattinâio e muxicista.
  131. (Antonio Giuseppe Corbellini) (Borgarello, 25 lùggio 1843 - ?), veterinâio.
  132. (Marco Corona Marchi) (Forno di Zoldo, 20 agósto 1827 - 20 marzo 1861), sarto e veturìn.
  133. (Francesco Cortesi) (Sala Baganza, 18 agósto 1833 - ?) moînâ.
  134. (Francesco Corti) (Bergamo, 8 frevâ 1841 - ?), operaio da filanda.
  135. (Valentino Cossio) (Talmassons, 13 arvî 1843 - ?).
  136. Marco Cossovich (Marco Cossovich) (Venéssia, 28 zenâ 1824 - 23 zenâ 1901).
  137. (Giacomo Costa) (Rovereto, 23 lùggio 1834 - ?), .
  138. (Giuseppe Costa) (Zêna, 14 màrso 1840 - ?), scarpâ.
  139. (Giuseppe Costa) (Zêna, 20 novénbre 1827 - 17 agósto 1871), machinìsta.
  140. (Massimiliano Costetti) (Reggio Emilia, 15 seténbre 1840 - ?), sarto.
  141. (Giovanni Paolo Cova) (Milan, 18 màrso 1840 - ?).
  142. (Paolo Covini) (Pavia, 26 màzzo 1837 - ?), poscidénte e mêgo.
  143. (Giuseppe Romeo Covioli) (Bergamo, 13 màzzo 1839 - ?), tipografo.
  144. (Angelo Enrico Crema) (Cremona, 17 màrso 1836 - 9 frevâ 1867).
  145. (Gio Battista Crescini) (Roccafranca, 24 zenâ 1839 - ?), scrivàn.
  146. (Rizzardo Paolo Crescini) (Bergamo, 2 lùggio 1841 - ?), tipografo.
  147. Françesco Crispi (Francesco Crispi) (Ribera, 16 òtôbre 1818 - Napoli, 11 agosto 1901), avocâto, deputòu a o Parlaménto, dòppo primmo ministro.
  148. (Cesare Cristiani]] (Livorno, 17 dexénbre 1841 - ?), tipografo.
  149. (Giacomo Cristofoli) (Clusone, 25 frevâ 1842 - ?), raxonê e poscidénte.
  150. (Pietro Angelo Cristofoli) (San Vito au Tagliamento, 16 lùggio 1841 - ?), mêgo chirùrgo.
  151. (Giovanni Battista Cruciani) (Foligno, 4 zenâ 1842 - ?), fabricante de pasta.
  152. Françesco Loîgi Cucchi (Francesco Luigi Cucchi) (Bergamo, 17 dexénbre 1834 - Romma, 2 òtôbre 1913), poscidénte, dòppo senatô.
  153. (Giovanni Curtolo) (Feltre, 11 lùggio 1839 - ?), scrivàn.
  154. Françesco Raffaele Curzio (Francesco Raffaele Curzio) (Turi, 23 dexénbre 1822 - Firénse, 7 frevâ 1901), avocâto.
Ofiçiæ garibaldinn-i: Faconti, Zancani, Baratieri, Bezzi Enoch, Martini, Bezzi Ergisto, Tranquillini, Fontana (1860)

D[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. (Luigi Daccò) (Marcignago, 15 frevâ 1838 - ?), inzegnê.
  2. (Pietro Dagna) (Pavia, 16 màrso 1842 - ?), ecònomo di "Benefizi vacanti".
  3. Carlo Dall'Ara (Rovigo, 18 frevâ 1835 - ?), ofiçiâ.
  4. (Vincenzo Dalla Santa) (Padova, 1º agósto 1827 - Bezzecca, 21 lùggio 1861) agénte.
  5. Antonio Dalla Palù) (Vicenza, 24 novénbre 1824 - ?), militâre.
  6. (Luigi Enrico Dall'Ovo) (Bergamo, 8 zenâ 1821 - ?), colonéllo da fanterîa.
  7. (Lipidio Damaso) (Veronn-a, 10 dexénbre 1826 - Monza, 23 òtôbre 1861).
  8. (Pietro Lorenzo Damele) (Diano Castello, 13 aprile 183 - ?7), comiscionâio.
  9. Giovanni Maria Damiani (Giovanni Maria Damiani) (Piacenza, 15 òtôbre 1832 - Bologna, 7 seténbre 1908), raprezentànte de l'gençia Stefani.
  10. Domenico Damis (Domenico Damis) (Lungro, 24 frevâ 1824 - 4 òtôbre 1904), colonéllo.
  11. (Giuseppe Dancona) (Venéssia, 29 dexémbre 1838 - Villa San Giovanni, 1861).
  12. (Stefano Rocco Dapino) (? , 21 frevâ 1841), ex luogotenente de fanterîa, negoçiànte.
  13. (Luigi De Amezzaga) (Zêna, 30 novénbre 1833), capitànio da Marìnn-a.
  14. (Giuseppe Debiasi) (Lerze, 23 novénbre 1828 - ?), mainâ.
  15. (Giacomo Deboni) (Feltre - Pastrengo, 20 zùgno 1871).
  16. (Giuseppe Francesco de Col) (Bellano, 11 agósto 1819), rescidénte a Como, giornaliêre.
  17. (Luigi De Col) Venêxa, 12 dexénbre 1838 - ?).
  18. (Giovanni Defendi) (Lurano, 3 òtôbre 1834 - ?), portê.
  19. (Carlo De Ferrari) (Séstri Levànte, 1º òtôbre 1833 - ?), albergatô.
  20. (Lorenzo Del Campo) (Zêna, 1º dexénbre 1835 - ?), pesciaieu.
  21. (Giuseppe Del Chicca)(San Giuliano Terme, 9 màzzo 1842 - ?), cordanê.
  22. (Alessandro Del Fà) (Livorno, 22 dexénbre 1838 - ?).
  23. (Luca Giovanni Battista Delfino) (Zêna, 1807 - 20 frevâ 1865).
  24. (Andrea Della Casa o Della Casagrande) (Zêna, 26 lùggio 1836 - ?), negoçiànte.
  25. (Giovanni Della Casa o Della Casagrande) (Zêna, 11 zenâ 1842 - ?), sottotenénte da fanterîa.
  26. (Ignazio Della Cella) (Zêna, 30 lùggio 1835 - 25 òtôbre 1870).
  27. (Carlo Pompeo Della Torre) (Milan, 13 agósto 1831 - ?), camê.
  28. Ernesto Della Torre (Ernesto Della Torre) (Adro, 26 màrso 1844 - Portici, 22 novénbre 1913), militâre.
  29. (Natale Cesare Della Vida) (Livorno, 25 dexénbre 1831 - ?), scarpâ.
  30. (Giovanni Battista Delle Piane) (Zêna, 25 zùgno 1839 - ?).
  31. (Michele Del Mastro) (Montecorice, 6 màrso 1827 - Palermo, 1º zùgno 1860).
  32. (Raffaele Francesco Paolo Del Mastro) (Ortodonico, 9 màzzo 1825 - ?), propiêtâio.
  33. (Giulio Giuseppe Delucchi) (Sampierdarena, 7 novénbre 1841 - ?), scritô.
  34. (Luigi Delucchi) (Monteuggio, 1º lùggio 1836 - ?).
  35. Francesco De Maestri (Francesco De Maestri) (Spotorno, 18 òtôbre 1826 – Sann-a, màrso 1876), capitànio.
  36. (Bonaventura Domenico De Marchi) (Malo, 21 frevâ 1831 - ?), speçiâ.
  37. (Germano De Martini).
  38. (Tito De Micheli) (Zêna, 7 frevâ 1842 - ?), capitànio da fanterîa.
  39. (Giovanni Battista De Negri) (Zêna, 3 frevâ 1842 - ?).
  40. (Alberto De Nobili) (Corfù, 12 màzzo 1837 – Catansaro, 5 novénbre 1861), barón.
  41. (Nicola De Palma) (Milazzo, 1812 – Torre del Greco, 6 lùggio 1861).
  42. (Cesare De Paoli) (Pozzoleone, 24 zenâ 1830- ?), insegnànte.
  43. (Luigi De Pasquali) (Zêna, 17 seténbre 1823 - ?), mainâ.
  44. (Basilio Emilio Desiderati) (Mantova, 1840 - Brescia, 8 zenâ 1861), panatê.
  45. (Giovanni Antonio De Stefanis) (Castellamonte, 18 lùggio 1832 - ?), militâre.
  46. (Carlo De Vecchi) (Copiano, 3 novénbre 1842 - ?).
  47. (Rodolfo De Witt) (Orbetello, 13 arvî 1841 - ?), scriturâle.
  48. (Ippolito De Zorzi) (Vittorio Veneto, 18 arvî 1839 - ?), poscidénte.
  49. Giuseppe Dezza (Giuseppe Dezza) (Melegnano, 23 frevâ 1830 - Milàn, 14 màzzo 1898), agiutante de canpo onorâio do rè e dòppo senatô.
  50. (Giuseppe Di Cristina) (Palermo, 14 frevâ 1821 - 18 agósto 1867).
  51. (Vincenzo Di Franco) (Palermo, 4 frevâ 1819 - ?), inpiêgòu a-o Genio militâre.
  52. (Gio. Battista Di Giuseppe) (Santa Margherita do Belice, 17 zenâ 1816 - ?), militâre.
  53. (Giuseppe Dilani) (Bergamo, 14 òtôbre 1839 - Bagolino, 4 lùggio 1861), maxelâ.
  54. (Eugenio Dionese) (Vicenza, 15 òtôbre 1837), militâre.
  55. (Corrado Dodoli) (Livorno, 14 arvî 1838 - ?), costrutô de nâve.
  56. (Angelo Dolcini) (Bergamo, 28 agósto 1838 - ?), bancâ.
  57. (Angelo Enrico Donadoni) (Bergamo, 12 zùgno 1840 - ?), negoçiànte.
  58. (Angelo Donati) (Padova, 2 òtôbre 1843 - ?), industriâle.
  59. (Carlo Donati) (Treviglio, 1835 - Milàn, 4 zenâ 1865).
  60. (Pietro Donegani) (Brescia, 13 dexénbre 1831 - ?), armaieu.
  61. (Andrea Donelli) (Castel Ponzone, 26 setémbre 1829 - Milàn, 15 màzzo 1868).
  62. (Angelo Paolo Donizzetti) (Valbrembo, 8 arvî 1843 - ?), òrganâ.
Le Gray, Palermo 1860

E[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. Augusto Elia (Anconn-a, 4 setémbre 1829 - Romma, 9 frevâ 1919), dòppo tenénte colonéllo e deputòu a-o Parlaménto.
  2. Enea Ellero (Pordenón, 9 seténbre 1840 - ?), avocâto.
  3. Filippo Erba (Milan, 3 frevâ 1834 -Gorgonzöla (comùn), 8 dexénbre 1905), poscidénte.
  4. Gaetano Angebrico Erede (Zêna, ? - Milazzo, 20 zùgno 1860).
  5. Francesco Luigi Escoffié (Torìn, 26 arvî 1837 - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  6. Giovanni Antonio Esposito Merli Deluviani (Treviglio, 9 lùggio 1839 - ?), scriturâle.
  7. Paolo Emilio Evangelisti (Zêna, 17 zenâ 1840 - ?), negoçiànte.

F[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. Loîgi Fabio (Luigi Fabio) (Pavia), 26 zenâ 1836 - 1890), leugotenénte de fanterîa, dòppo inpiêgòu a-o cìvico Uspiâ.
  2. Eogénio Fabi (Eugenio Fabi) (Anconn-a, 9 zùgno 1838 – Ascoli Piceno, 3 zùgno 1905), nostròmmo.[4]
  3. Plàcido Fabris (Placido Fabris) (Povegliano, 3 zenâ 1839 - Padova, 17 dexenbre 1907), magiô, poscidénte.
  4. (Onesto Faccini) (Lerze, 10 lùggio 1828 - ?), scarpâ.
  5. (Baldassarre Faccioli) (Montagnana, 5 agósto 1841 - Fiesso Umbertiano, 17 seténbre 1866), dotô in matematica e leugotenénte de artilierîa.
  6. (Alessandro Antonio Facchetti) (Bergamo, 12 arvî 1812 - ?), ferîo a Calatafimi, poscidénte, dòppo sototenénte di veterén de Asti.
  7. (Giovanni Battista Fachetti) (Brescia, 4 zùgno 1841 - ?), domèstego.
  8. Gioxeppe Fanelli (Giuseppe Fanelli) (Nàpoli, 15 òtôbre 1827 - Nàpoli, 5 zenâ 1877), dòppo deputòu a-o Parlaménto.
  9. (Giovanni Battista Fantoni) (Legnago, 4 zùgno 1840), sototenénte de fanterîa, cascê da Banca agrîcola de Pionbìn (comùn).
  10. (Antonio Fantuzzi) (Pordenón, 5 màzzo 1833 - Turin, 11 arvî 1865), barbê.
  11. (Alfredo Fanucchi) (Livorno, ? - Capua, 1860).
  12. (Paolo Federico Fasce) (Zêna, ? - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  13. (Andrea Fasciolo) (Zêna, 31 màzzo 1839), tenénte de fanterîa.
  14. (Alessandro Fasola) (Novara, 28 frevâ 1799), capitànio.
  15. (Antonio Fattori Biotton) (Castelletto sopra al Ticino, 18 màrso 1826 - ?).
  16. (Giuseppe Fattori) (Ostiano, 2 lùggio 1839 - ?).
  17. (Giovanni Marsilio Feriti) (Brescia, 3 òtôbre 1841 - 28 zenâ 1861).
  18. Féipo Ferrari (Filippo Ferrari) (Vàize, 15 agósto 1836 - Zêna, 2 seténbre 1903), filogranìsta.
  19. (Pietro Giacomo Ferrari) (Brescia, 20 màrso 1836 - 27 seténbre 1863).
  20. (Giovanni Domenico Ferrari) (Napoli, 3 zenâ 1805 - ?), leugotenénte do vascéllo do Stato Magiô.
  21. (Paolo Ferrari) (Brescia, 2 lùggio 1820 - ?), tenénte.
  22. (Pietro Ferri ) (Bergamo, 5 agósto 1843 - 28 agósto 1867)
  23. (Felice Ferrighi) (Valdagno, 5 zenâ 1831 - Cremonn-a, 20 òtôbre 1861).
  24. Ètore Filippini (Ettore Filippini) (Venéçia, 30 zenâ 1841 - Milan, 9 arvî 1912), inpiêgòu de ferovîe.
  25. (Giovanni Battista Fincato) (Trevîzo, 19 zùgno 1828 - ?), peruchê.
  26. (Domenico Finocchietti) (Zêna, 16 màzzo 1830 - ?), tenénte de fanterîa, dòppo negoçiànte.
  27. (Pietro Fiorentini) (Veronn-a, 28 zùgno 1825 - Milan, 28 dexénbre 1861).
  28. (Edoardo Fiorini) (Cremonn-a, 10 dexénbre 1835 - ?).
  29. (Pietro Firpo) (Zêna, 8 zenâ 1838 - ?), negoçiànte.
  30. (Giuseppe Flessati) (Cerea, 9 màzzo 1830 - Legnago, 14 màrso 1861).
  31. (Luigi Fogliati) (Molvena, màzzo 1820 - Maddaloni, 1º òtôbre 1860), fràvego.
  32. (Marco Folin) (Venéçia, 12 màrso 1831 - ?), masacàn.
  33. (Giuseppe Fontana) (Trento, 12 novénbre 1824 - ?), negoçiànte.
  34. (Giovanni Foresti) (Pralboino, 18 arvî 1842 - ?), inpiêgòu de ferovîe.
  35. (Luigi Formiga) (Mantova, 25 novénbre 1840 - ?), òperâio.
  36. (Arcangelo Fornarolli) (?, 1840 - Donada (RO), 1928), poscidénte.
  37. (Antonio Forni) (Palèrmo, 7 zenâ 1806 - ?), magiô.
  38. (Luigi Forni) (Pavia, 1837 - 8 arvî 1861).
  39. (Giovanni Fossa) (Zêna, 28 òtôbre 1838 - ?).
  40. (Guglielmo Franzoni) (Parma, 26 zenâ 1842 - ?), manénte.
  41. (Paolo Frascada Belfiore) (Vigevano, 22 màzzo 1840 - ?).
  42. (Francesco Frediani) (Massa, 14 màzzo 1829 - ?), sototenénte di bersaliêri, inpiêgòu da pòsta a Il Cairo.
  43. (Antonio Bartolomeo Frigo) (Montebello Vicentino, 7 arvî 1832 - ?), albergatô.
  44. Zane Froscianti (Giovanni Froscianti) (Collescipoli, 20 novénbre 1811 - 1885), poscidénte.
  45. (Angelo Luigi Fumagalli) (Bergamo, 20 zùgno 1838 - Milàn, 1900), mecanico.
  46. (Antonio Fumagalli) (Bergamo, 15 zenâ 1842 - Nàpoli, 24 màzzo 1861), sototenénte de fanterîa.
  47. (Angelo Enrico Fumagalli) (Senago, 13 seténbre 1826 - 21 novénbre 1869).
  48. Giuseppe Fusi (Pavia, 11 novénbre 1840), comésso de studio.
  49. Vinçénso Fuxa (Vincenzo Fuxa) (Palermo, 28 zenâ 1820 - Bagheria, 9 agósto 1903), magiô de fanterîa, dòppo inpiêgòu into Stabiliménto agrìcolo.
  50. (Ferdinando Franchini Tonoli) (Trobiolo di Roè, 1841 - ?), contadìn.
Genova ai Mille, medaggia, 1910 ò zu de lîe, incizô Pietro Ferrea

G[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. (Raffaele Gabrielli) (Romma, 30 zenâ 1835 - ?)
  2. (Francesco Gadioli) (Serravalle a Po, 16 frevâ 1839 - ?), camê.
  3. (Antonio Gaffini) (Milàn, 27 novénbre 1832 - ?), domèstego.
  4. (Eugenio Gaffuri) (Brivio, 21 òtôbre 1830 – Bergamo, 1871).
  5. (Federico Gagni) (Bergamo, 11 dexénbre 1837 - ?), bezagnìn.
  6. (Antonio Alessandro Galetto) (Zêna , 30 òtôbre 1838 - ?)
  7. (Sebastiano Galigarsia) (Favignana, 28 òtôbre 1820 - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  8. (Giacinto Galimberti) (Milàn, 5 lùggio 1832 - Cantù, 17 novénbre 1869), inpiêgòu a-a Cassa do Risparmio.
  9. (Giuseppe Carlo Galimberti) (Milàn, 10 zenâ 1834 - ?), agente de comèrcio.
  10. (Carlo Galli) (Pavia, 16 novénbre 1837 - ?), bancòuto.
  11. (Giovanni Battista Galleani) (Zêna, 1º frevâ 1843), negoçiànte.
  12. (Luigi Francesco Galleani) (Zêna, 15 agósto 1840 - Nappoli, 3 òtôbre 1860), leugotenénte do Stato Magiô (divixon Sirtori).
  13. (Pietro Galloppini) (Borgosesia, 25 màrso 1839 - ?), camê.
  14. (Barnaba Gamba) (Zogno, 15 màzzo 1824 - Bergamo, 5 zùgno 1861).
  15. (Giuseppe Gambino) (Voltri, 1838 - Zêna, 1861).
  16. (Emanuele Gandolfo) (Zêna, 12 frevâ 1841), negoçiànte.
  17. (Guido Garbinati) (Vicenza, 1837 - 1871), agente.
  18. Gaetano Gaibado (Gaetano Garibaldi) (Zêna, 21 màzzo 1840 - ?).
  19. (Giovanni Stefano Agostino Garibaldi) (Zêna, ? - Palermo, 27 màzzo 1860)
  20. Gioxeppe Gaibado (Giuseppe Garibaldi) (Nissa, 4 lùggio 1807 - Caprera, 2 zùgno 1882), agricoltô, deputòu a-o Parlaménto do Regno de Sardegna,[5], generâle comandante da Spediçión di Mille, dòppo deputòu a o Parlamento.
  21. Menotti Gaibado (Menotti Garibaldi) (Mostardas, 22 seténbre 1840 - Romma, 22 agósto 1903), agricoltô, dòppo deputòu a o Parlaménto.
  22. (Giovanni Garibaldo) (Zêna, 24 òtôbre 1838 - 6 màzzo 1871).
  23. (Giuseppe Marino Garibotto) (Zêna, 4 agósto 1840 - ?).
  24. Zane Andria Gasparini (Giovanni Andrea Gasparini) (Carrè, 8 marso 1831 - ?), mêgo chirùrgo.
  25. (Giovanni Battista Gasparini) (Sandrigo, 17 màrso 1836 - ?), tenénte into R. ezercito.
  26. (Cesare Gastaldi) (Neviano degli Arduini, 15 màrso 1838), braciànte.
  27. (Giuseppe Giovanni Battista Gastaldi) (A Spèza, 24 màzzo 1833 - ?), capitànio marìtimo.
  28. (Cesare Gattai) (Livorno?, ? - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  29. Steva Gatti (Stefano Gatti) (Mantova, 24 settembre 1840 - Ferrara, 29 arvî 1918), capitànio into R. ezercito, imprenditô e dòppo senatore.
  30. (Giovanni Costanzo Zaccheo Gattinoni) (Bergamo, 10 lùggio 1837 - Palermo, 29 màzzo 1860).
  31. (Daniele Gazzo) (Padova, 5 novénbre 1821 - stràdda Messinn-a-Napoli, 1º òtôbre 1860).
  32. (Domenico Gera) (Longare, 1844 - Milàn, 20 seténbre 1870).
  33. (Omero Gerard) (Livorno?, 1835 - ivi, 23 novénbre 1861).
  34. (Giuseppe Gervasio) (Zêna, 3 marso 1837 - 14 zenâ 1871), machinìsta.
  35. (Luigi Ghidini) (Bergamo, 15 seténbre 1839 - 20 agósto 1867).
  36. (Giovanni Battista Ghiglione) (Zêna, 14 seténbre 1838 - ?), dòppo sototenénte granatieri.
  37. (Francesco Antonio Ghigliotti) (Zêna, 7 novénbre 1829 - ?), peruchê.
  38. (Goffredo Ghirardini) (Asola, 27 frevâ 1841 - 1913), notâro.
  39. (Giuseppe Ghislotti) (Comun Nuovo, 29 novénbre 1841 - ?), avocâto.
  40. Pê Giacomelli (Pietro Giacomelli) (Noventa Vicentina, 4 agósto 1836 - Tribano, 1º zùgno 1908), capitànio mêgo.
  41. ([Nicola Giambruno) (Zêna, 8 agósto 1839 - ?).
  42. (Raffaele Felice Gianfranchi) (Zêna, 13 zenâ 1841 - ?).
  43. (Angelo Giuseppe Gilardelli) (Pavia, 1837 - Palermo 1860).
  44. (Girolamo Gilieri) (Legnago, 11 lùggio 1825 - Palermo, 1860).
  45. (Giovanni Giola) (Alessandria 13 novénbre 1814 - ?), rescidénte a Torin, giornalìsta.
  46. (Giovanni Girolamo Giudice) (Codevilla, 14 màrso 1829 - fiume Po, 2 novénbre 1862), sototenénte de fanterîa.
  47. (Luigi Giovanni Giulini) (Cremona, 31 màzzo 1835 - ?), inzegnê inte ferrovie.
  48. (Egisto Edoardo Giunti) (Livorno, 13 lùggio 1832 - ?), legatô di libbri.
  49. (Giuseppe Ambrogio Giupponi) (Seriate, 26 màzzo 1838 - ?)[6], poscidénte.
  50. (Giovanni Giuriolo) (Arzignano, 2 arvî 1839 - ?), avocâto.
  51. (Giuseppe Giusta) (Asti, 25 dexénbre 1832), tenénte de fanterîa.
  52. Gioxeppe Gnecco (Giuseppe Gnecco) (Zêna, 1824 - Talant, 29 zenâ 1871)
  53. (Coriolano Gnesutta) (Latisana, 9 màzzo 1839 - ?), fornâ.
  54. (Ermogene Gnocchi) (Ostiglia, 18 zenâ 1819 - ?), leugotenénte.
  55. (Domenico Goglia) (Pozzuoli, 25 màrso 1830), dòppo capitànio comisâio into R. ezercito.
  56. (Antonio Goldberg) (Pest?, 1826? - Sorrento o Salerno?, 1862?).
  57. (Giuseppe Gorgoglione) (Zêna, 29 novénbre 1840 - ?), ebanìsta.
  58. (Pietro Gotti) (Bergamo, 10 òtôbre 1841 - ?), veturìn.
  59. (Giuseppe Grafigna) (Zêna, 22 arvî 1826 - ?), òste.
  60. (Leonardo Gramaccini) (Senigallia, 4 zenâ 1827 - ?), scarpâ.
  61. (Stefano Efisio Gramignano) (Cagliari, 4 màzzo 1833 - ?), machinìsta.
  62. (Innocente Gramignola) (Robecco d'Oglio, 11 arvî 1834 - Peschiera, 1868), capitànio de fanterîa.
  63. (Francesco Grandi) (Tempio Pausania, 5 lûggio 1842 - Romma, 1934), intarsiadô.
  64. (Giovanni Granucci) (Calci, 13 dexénbre 1838 - Lamon, 1º dexembre 1914), tenénte colonéllo da Milìçia mobile.
  65. (Giovanni Battista Giuseppe Griggi) (Pavia, 17 zenâ 1834 - ?), segretâio into Intendenza de Finànsa.
  66. (Edoardo Griguolo Basso) (Chioggia, 27 novénbre 1840 - ?).
  67. (Emilio Gritti) (Cologno al Serio, 2 dexénbre 1843 - ?), tenénte into R. ezercito.
  68. (Giacomo Griziotti) (Corteolone, 11 màzzo 1823 - Arena Po, 20 novénbre 1871), colonéllo into R. ezercito.
  69. (Carlo Grosso) (Cuorgnè, 1842 - Santa Maria Capua Vetere, seténbre 1860).
  70. (Giuseppe Gruppi) (Pavia, 20 arvî 1840 - ?), inpiêgòu.
  71. (Giuseppe Enrico Gualandris) (Almenno San Bartolomeo, 8 òtôbre 1822 - ?), disegnatô.
  72. (Francesco Guarnaccia) (Venéssia, 21 lùggio 1832 - ?).
  73. (Carlo Guazzoni) (Brescia, 7 arvî 1841 - ?), repesìn.
  74. Carlo Guida (Soresina, 3 ottobre 1840 - ?), inzegnê.
  75. (Antonio Guidolin) (Castelfranco Veneto, 9 novénbre 1833 - ?).
  76. Loîgi Gusmaroli (Luigi Gusmaroli) (Mantova, 28 màzzo 1811 - La Maddalena, 27 frevâ 1871), ecs-sacerdöte.
  77. (Giuseppe Guzzago) (Sant'Alessandro, 31 màzzo 1842 - ?), maxelâ.
Certificaçion da presensa a Milàsso do mêgo Giovanni Le Donne, firma: Bisogni, 24 agósto 1861

H[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. Edoàrdo Herter (Edoardo Herter) (Treviso, 2 frevâ 1834, Tapalquè, 12 dexénbre 1889), mêgo.

I[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. (Francesco Imbaldi) (Milan, 10 màrso 1835 - Palermo, 25 zùgno 1860).
  2. Natâle Imperatori (Natale Imperatori) (Lugano, 1º arvî 1830 - 30 zùgno 1909), cartâ svìsero.
  3. (Alessandro Angelo Incao) (Costa di Rovigo, 9 zùgno 1837), albergatô.
  4. (Carlo Luigi Invernizzi) (Bergamo, 9 frevâ 1827), scriturâle.
  5. (Pietro Gerolamo Invernizzi) (Bergamo, 29 zùgno 1833), librâ.
  6. (Enrico Isnenghi) (Rovereto, 7 lùggio 1831), relêuiâ, rescidénte a Bergamo.

L[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. Gioxeppe La Masa (Giuseppe La Masa) (Trabia, dexénbre 1819 - Romma, 29 màrso 1881), generâle.
  2. (Stanislao Lamenza) (Saracena, 3 zenâ 1812 - Palermo, 27 màzzo 1860).
  3. (Giulio Cesare Lampugnani) (Nerviano, 3 màrso 1827 - Palermo, òtôbre 1860).
  4. (Giuseppe Lampugnani) (Milàn, 26 frevâ 1836 - ?), camê.
  5. (Angelo Domenico Lavezzi) (Belgioioso, 20 frevâ 1827 - Arena Po, 10 òtôbre 1871)
  6. (Giorgio Lazzarini) (Livorno, 13 dexénbre 1840 - ?), panatê.
  7. (Giovanni Battista Lazzaroni) (Bergamo, 31 dexénbre 1836 - ?), bancâ.
  8. Gioxeppe Leonardi (Giuseppe Leonardi) (Riva del Garda, 6 zùgno 1840 - Malcesine, 17 agósto 1911), scrivan da 'n notâro.
  9. (Angelo Salvatore Lerna) (Martina Franca, 6 màzzo 1840 - ?), scultô e pitô.
  10. (Tommaso Sante Lertora) (Zêna, 1º novénbre 1836 - 10 lùggio 1877), òste.
  11. (Giovanni Lighezzolo) (Posina, 25 zùgno 1833 - Palermo, 11 zùgno 1861).
  12. (Giuseppe Lippi) (Motta di Livenza, 24 agósto 1837 - ?).
  13. Françesco Lojacono (Francesco Lojacono) (Palermo, 16 màzzo 1838 - 28 frevâ 1915), pitô.
  14. (Venceslao Lorenzi) (Bergamo, 18 novénbre 1824 - 12 novénbre 1871), sagrestàn.
  15. (Alessandro Lucchini) (Bergamo, 5 arvî 1841 - ?), agénte.
  16. (Giuseppe Giovanni Battista Lucchini) (Bergamo, 20 seténbre 1841 -?), inpiêgòu da 'n notâro.
  17. (Agostino Lurà) (Bergamo, 2 zenâ 1842 - ?), capoméistro.
  18. (Giovanni Battista Lusiardi) (Acquanegra Cremonese, 22 lùggio 1831 - 3 agósto 1871).
  19. (Riccardo Luzzatto) (Udine, 4 frevâ 1842 - Milan, 1923), avocâto.

M[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. (Guglielmo Macarro) (Sassello, 24 arvî 1841 - ?), negoçiànte.
  2. (Ferdinando Maestroni) (Soresina, 19 seténbre 1838 - ?), inzegnê, poscidénte.
  3. (Luigi Jacopo Maffioli) (Livorno, 1830 - 22 arvî 1870), camàllo.
  4. (Giovanni Maggi) (Treviglio, 2 novénbre 1841- ?), mecànico.
  5. (Carlo Giuseppe Magistretti) (Milàn, 1833 - Zêna, 31 lùggio 1860).
  6. (Giuseppe Magistris) (Budrio, 11 arvî 1819 - 3 màzzo 1868), peruchê.
  7. (Francesco Magliacani) (Castel del Piano, 12 zùgno 1842), chêugo.
  8. (Luigi Magni) (Parma, 8 frevâ 1840 - ?).
  9. (Michele Magnoni) (Rutino, 2 dexénbre 1829 - ?), poscidénte.
  10. (Alessio Maironi) (Bergamo, 28 dexénbre 1841 - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  11. (Eugenio Maironi) (Bergamo, 11 seténbre 1830 - ?), poscidénte.
  12. Achìlle Majocchi (Achille Majocchi) (Milàn, 3 novénbre 1821 - Torre d'Isola, 1º òtôbre 1904), militâ, deputòu a o Parlaménto.
  13. (Luigi Malatesta) (Zêna, 1832 - ?).
  14. (Pietro Malatesta) (Zêna, 4 zenâ 1837 - Alessandria d'Egitto, 18 frevâ 1877).
  15. (Moisè Maldacea) (Foggia, 16 arvî 1822 – Bari, 17 màrso 1898), dòppo tenénte colonnèlo.
  16. (Carlo Malinverno) (Calvatone, 4 màrso 1816 - ?), panatê.
  17. (Giovanni Enrico Mamoli) (Lodi Vecchio, 25 zùgno 1839 - ?)
  18. (Filippo Manci) (Povo, 3 agósto 1836 – Milàn, 8 lùggio 1869), poscidénte.
  19. (Pasquale Giovanni Mannelli) (Livorno, 26 agósto 1835), masacàn.
  20. (Giovanni Battista Manenti) (Ciävai, 26 novénbre 1840 - ?).
  21. (Pietro Leopoldo Manenti) (Vidigulfo, 12 frevâ 1839), negoçiànte.
  22. Zorzo Manin (Giorgio Manin) (Venéssia, 10 màzzo 1831 - 15 òtôbre 1882), colonnèlo do Stato Magiô, figgio do Daniele Manin.
  23. (Augusto Manneschi) (Siena, 1826 - ?)
  24. (Antonio Mantovani)) (San Martino, 13 novénbre 1828), capitànio.
  25. (Achille Mapelli (Monza, 6 dicembre 1840 - 3 dexénbre 1894), avocâto.
  26. (Clemente Mapelli) (Bergamo, 17 òtôbre 1843 - Romma, 28 frevâ 1922).
  27. (Luigi Marabello) (Vicenza, 11 màzzo 1821 - ?).
  28. (Angelo Marabotti) (Pisa, 9 frevâ 1839 - ?), carâio.
  29. (Giacomo Maragliano) (Zêna, 23 lùggio 1834 - ?), negoçiànte.
  30. (Giuseppe Marenesi) (Bergamo, 30 òtôbre 1830 - ?), inpiêgòu de ferovîe.
  31. Bertomê Marchelli (Bartolomeo Marchelli) (, 24 agósto 1834 - Nervi, 16 frevâ 1903), prestigiatô ch'o va ’n giandón.
  32. (Giovanni Marchesi) ([[Zêna, 8 agósto 1834 - ?), garsón do formagiâ.
  33. (Giovanni Battista Marchesi) (Torre de' Roveri, 15 zùgno 1841 - ?), scarpâ.
  34. (Pietro Samuele Marchesi) (Covo, 5 lùggio 1836 - Golasecca, 22 lùggio 1871).
  35. (Luciano Marchesini) (Vicenza - Calatafimi, 15 màzzo 1860), barbê.
  36. Stêva Elìa Marchetti (Stefano Elia Marchetti) (Bergamo, 10 seténbre 1839 - Chrzanów, 7 màzzo 1863).
  37. (Giuseppe Marchetti) (Chioggia, 24 agósto 1849 – Nappoli, 16 màzzo 1877).
  38. (Luigi Giuseppe Marchetti) (Vittorio Veneto, 29 màrso 1816 - Campo, 1861).
  39. (Gerolamo Marcone) (Zêna, 1822 - ivi,?), dòppo leugotenénte di veteren.
  40. (Giuseppe Marconzini) (Ronco all'Adige, 27 arvî 1837 - ?), agénte.
  41. (Giuseppe Francesco Margarita) (Cuggiono, 25 zenâ 1841 - ?), mêgo.
  42. (Gerolamo Margheri) (Sarteano, 29 zenâ 1841 - Massa Marittima, 1865).
  43. (Giovanni Battista Marin) (Conegliano, 27 lùggio 1833 - Torìn, 10 arvî 1893), scarpâ.
  44. (Desiderio Lorenzo Mario) (Marseggia, 12 màrso 1838 - ?), méistro da schêua.
  45. (Luigi Martignoni) (Lodi, 7 màzzo 1827 – Calatafimi, 31 màzzo 1860).
  46. (Clemente Martinelli) (Milàn, 8 arvî 1837 - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  47. (Ulisse Martinelli]] (Viadana, 31 òtôbre 1839 - ?), domèstego.
  48. (Gaetano Mascolo) (Casola de Nappoli, 12 frevâ 1828 - 21 màrso 1871), botâ.
  49. (Giuseppe Masnada) (Ponte San Pietro, 26 frevâ 1816 - 19 novénbre 1861).
  50. (Giovanni Battista Maspero), (Como, 12 màzzo 1835 - Milan, 17 zenâ 1861), R. inpiêgòu.
  51. (Angelo Mattioli) (Parma, 12 agósto 1837 - ?), bracciante.
  52. Domenego Mauro (Domenico Mauro) (San Demetrio Corone, 17 novénbre 1812 - Firénse, 14 zenâ 1873), scritô.
  53. (Raffaele Michele Mauro) (Cosenza, 23 òtôbre 1814 - ?), poscidénte.
  54. (Antonio Mayer) (Orbetello, 28 lùggio 1837 - ?), cafetê.
  55. (Giuseppe Mazzola) (Bergamo, 20 novénbre 1840 - ?), fràvego.
  56. (Ferdinando Mazzoli) (Venéssia, 19 màzzo 1837 - ?).
  57. (Luigi Mazzucchelli), (Cantù, 15 zenâ 1834), rescidénte a Como, avocâto, capitànio de fanterîa.
  58. Lusciàndro Natâle Medici (Alessandro Natale Medici) (Bergamo, 24 dexénbre 1840 - (Oneglia, 31 lùggio 1889), negoçiànte.
  59. (Antonio Medicina) (Zêna, 30 màrso 1814 - 26 seténbre 1860).
  60. (Marco Melchiorazzo) (Bassano, 24 màrso 1840 - ?).
  61. (Gustavo Meneghetti) (Treviso, 30 novénbre 1841 - 13 novénbre 1861).
  62. (Domenico Menin) (Camponogara, 8 òtôbre 1843), inzegnê.
  63. (Cesare Menotti) (Modena, ? - ?)
  64. (Domenico Merello) (Zêna, 24 màrso 1828 - A Moenn-a d'Arbisseua, màrso 1877).
  65. (Francesco Antonio Merigone) (Gibilterra, 18 arvî 1836 - ?), òperâio de fonderia.
  66. (Augusto Merighi) (Mirandola, 17 òtôbre 1836 - ?), negoçiànte.
  67. (Alfio Merlino) (Reggio Calabria, 24 màzzo 1818 - ?), cafettê.
  68. (Leopoldo Meschini) (Sarteano, 14 frevâ 1828 - ?), câsinaieu.
  69. Stêva Giuliàn Messaggi (Stefano Giuliano Messaggi) (Milan, 21 màzzo 1840 - Custoza, 24 zùgno 1866), leugotenénte di granatiéi, mòrto inta Bataggia de Custoza.
  70. (Giulio Pietro Mezzera) (Bergamo, 7 arvî 1842 - ?), scarpâ.
  71. Loîgi Miceli (Luigi Miceli) (Longobardi (comùn), 30 zùgno 1824 - Romma, 30 dexénbre 1906), dòppo deputòu a o Parlaménto.
  72. (Cesare Michelli) (Campolongo, 7 seténbre 1838), inzegnê.
  73. (Giuseppe Migliacci) (Montepulciano, 22 zenâ 1835 - ?), bachicotôe.
  74. (Nicola Mignogna) (Taranto, 28 dexénbre 1808 - Giugliano in Campania, 31 zenâ 1870).
  75. (Angelo Milani) (Anguillara Veneta, 5 novénbre 1834 - ?), tenénte de fanterîa.
  76. (Giovanni Milani) (Padova, 25 lùggio 1841 - ?), bancâ.
  77. (Girolamo Milesi) (Bergamo, 19 zùgno 1836 - ?), legatore do libbri.
  78. (Alessandro Mina) (Gussola, 12 màrso 1835 - ?), poscidénte.
  79. (Mansueto Minardi) (Ferrara, 8 zenâ 1836 - ?).
  80. (Luigi Minnicelli) (Rossano, 13 agósto 1827 - ').
  81. (Martino Natale Minotti) (Milan, 25 dexénbre 1832 - ?), inpiêgòu a-o Monte da Pietà.
  82. (Filippo Minutilli) (Grumo Appula, 12 màzzo 1813 - Messina, 30 lùggio 1864), colonnèlo.
  83. (Giacomo Miotti) (Feltre, 4 agósto 1830 - ?).
  84. (Giuseppe Missori) (Bologna, 20 novénbre 1829 - Milàn, 25 màrso 1911), poscidénte.
  85. (Mansueto Misuri) (Livorno, 1840 - ?), mecànico.
  86. (Quirino Mojola) (Rovereto, 1818 - San Casciano, 15 arvî 1871).
  87. (Giuseppe Molena) (Venéssia, 18 arvî 1827 - ?), comésso do studio.
  88. (Giosuè Molinari) (Calvisano, 21 novembre 1838), sensâ.
  89. (Giuseppe Molinari) (Venéssia, 5 zùgno 1837), inpiêgòu da ferovîa.
  90. (Francesco Antonio Mona) (Milàn, 13 zùgno 1836 - 29 arvî 1870).
  91. (Enrico Moneta) (Milàn, 23 zùgno 1841 - ?), negoçiànte.
  92. (Paolo Giovanni Mongardini) (Bergamo, 24 frevâ 1838 - 6 lùggio 1871).
  93. (Andrea Montaldo) (Zêna, ? - Calatafimi, 21 màzzo 1860).
  94. (Achille Giacomo Montanara) (Milàn, 17 novénbre 1842) - ?, artexàn do chêuio.
  95. Françesco Montanari (Francesco Montanari) (Mirandola, 22 màrso 1822 - 9 zùgno 1860), inzegnê.
  96. (Pietro Giovanni Battista Montarsolo) (Zêna, 5 lùggio 1842 - 16 seténbre 1871).
  97. (Francesco Montegrifo) (Zêna, 1835 - 26 seténbre 1861).
  98. (Giovanni Battista Monteverde) (San Terenzo, 9 zenâ 1831 - Lerze, 1897).
  99. Rosalìa Montmasson (Saint-Jorioz, 12 zùgno 1825 - Romma, 10 novénbre 1904), mogê do Françesco Crispi, l'unica dònna tra I Mille.
  100. (Giovanni Battista Morasso) (Zêna, 1840 - màrso 1867 - ?).
  101. (Luigi Moratti) (Castiglione delle Stiviere, 26 dexénbre 1818 - Ceresara, 14 zenâ 1877), magiô de fanterîa e poscidénte.
  102. (Giacomo Giovanni Marelli (Bagnolo Mella, 19 zùgno 1833 - ?), tenzòu.
  103. (Alcibiade Goffredo Moretti) (Roncaro, 31 dexénbre 1830 - ?).
  104. (Virginio Cesare Moretti) (Brescia, 11 agósto 1843 - ?).
  105. (Alfonso Luigi Morgante) (Tarcento, 8 agósto 1835 - ?), avocâto.
  106. (Rocco Morgante) (Fiumara, 5 òtôbre 1805 - ?), maggiô, dòppo speçiâ.
  107. (Giuseppe Giovanni Mori) (Bergamo, 13 màzzo 1840 - ?), negoçiànte.
  108. (Romolo Mori) (Civitavecchia, 25 òtôbre 1835 - ?), inpiêgòu do comércio.
  109. (Marco Antonio Moro) (Brescia, 26 òtôbre 1832 - ?), sensâ da seta.
  110. (Vittorio Moroni) (Zogno, 2 frevâ 1828 - 2 òtôbre 1867).
  111. (Giovanni Alessandro Mortedo) (Livorno, 24 arvî 1836 - ?).
  112. (Pompeo Giuseppe Moscheni) (Bergamo, 28 frevâ 1836 - ?), formagiâ.
  113. Antogno Mosto (Antonio Mosto) (Zêna, 12 lùggio 1834 - 1880), negoçiànte.
  114. (Carlo Mosto) (Zêna, 17 arvî 1836 - Sicilia, 25 màzzo 1860).
  115. (Bartolo Mottinelli) (Brescia, 10 zùgno 1833 - ?), sensâ.
  116. (Giuseppe Muro) (Milàn, 18 agosto 1837 - Piozzano, seténbre 1878), leugotenénte de fanterîa.
  117. (Giuseppe Mustica) (Palermo, 15 frevâ 1818 - ?), poscidénte.

N[modìfica | modìfica wikitèsto]

A catedrâle de Palermo dòppo l'intrata di garibaldinn-i[7]
  1. (Giuseppe Naccari) (Palermo, ? - 1860).
  2. (Ermenegildo Nardi) (Parma, 29 dexénbre 1824 - 7 arvî 1867).
  3. (Mauro Natali) (Bergamo, 15 zenâ 1836 - novénbre 1861).
  4. (Lorenzo Navone) (Zêna, 4 màzzo 1837 - ?), mainâ.
  5. (Enrico Giulio Negri) (Bergamo, 24 lùggio 1843 - ?), inpiêgòu a a Banca Nazionale.
  6. (Stefano Nelli) (Carrara, 31 màzzo 1837 - ?).
  7. (Gregorio Emanuele Nicolazzo) (Platania, 18 arvî 1828 - 12 dexénbre 1861).
  8. (Fermo Nicoli) (Bergamo, 9 agósto 1826 - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  9. (Pietro Nicoli) (Bergamo, 29 màrso 1822 - 15 zenâ 1861).
  10. Ippolito Nievo (Padova, 30 novénbre 1830 - Mâ Tirreno 4-5 màrso 1861), scritô.
  11. Gioxeppe Nodari (Giuseppe Nodari) (Castiglione de Stiviere, 25 zenâ 1841 - 23 màrso 1898), mêgo, pitô.
  12. (Enrico Novaria) (Pavia, 1832 - Bezzecca, 21 lùggio 1866), poscidénte.
  13. (Luigi Novaria) (Pavia, 1827 - lùggio 1861 - ?), poscidénte.
  14. (Feliciano Novelli) (Agugliano, 1º zùgno 1833 - Chiaravalle, 1º màzzo 1918), mainâ.
  15. Françesco Nullo (francesco Nullo) (Bergamo, 1º màrso 1826 - Olkusz, 5 màzzo 1861), prìmmo garibaldin chi intrâ into Palermo.
  16. Gioxeppe Nuvolari (Giuseppe Nuvolari) (Roncoferraro, 26 frevâ 1820 - 17 lùggio 1897), poscidénte.
Giuseppe Cesare Abba, Storia dei Mille, 1910, p. 211

O[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. (Andrea Oberti) (Bergamo, 16 òtôbre 1830 - 22 seténbre 1861).
  2. (Giovanni Oberti) (Bergamo, 1836 - Vasto, 16 frevâ 1861).
  3. (Ignazio Occhipinti) (Palermo, 12 zenâ 1823 - ?), mêgo.
  4. (Angelo Oddo) (Reggio Calabria, 24 òtôbre 1826), dentìsta.
  5. (Giuseppe Oddo) (Palermo, 1806 - ?), dòppo colonéllo.
  6. (Stefano Tedeschi Oddo) (Alimena, 29 màzzo 1836 - Palermo, 12 màzzo 1882), mêgo.
  7. (Antonio Ognibene) (Orbetello, 12 lùggio 1834 - 13 frevâ 1871).
  8. (Stefano Olivari) (Zêna, 10 òtôbre 1840 - ?), maxelâ.
  9. (Pietro Olivieri) (Alessandria, 25 zùgno 1835- ?), dòppo capitànio de fanterîa.
  10. (Bernardo Orlandi) (Carrara, 31 màrso 1836), riçevitô do Lotto.
  11. Giuseppe Orlando (Palermo, 14 màrso 1820 - 1893), inzegnê navâle e machinìsta do Lombardo.
  12. Vincenzo Giordano Orsini (Vincenzo Giordano Orsini) (Palermo, 14 zenâ 1817 – Nappoli, 7 lùggio 1889), protagonìsta da finta marcia su Corleone, pe far credere a i borbonici che a spedizione girava a l'interno da Sicilia.
  13. (Antonio Ottavi) (Reggio Emilia, 15 agósto 1831 - Sommacampagna, 24 zùgno 1861), militâre.
  14. (Nicolò Ottone) (Zêna, 6 zùgno 1818- ?), capitànio marìtimo.

P[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. (Marco Paccanaro) (Este, 1842 - Livorno, 14 òtôbre 1864).
  2. (Andrea Pacini) (Bientina, 1º òtôbre 1822 - Livorno, 5 lùggio 1871), fornâ.
  3. [[Vincenzo Padula), 16 òtôbre 1831 - Barcellona Pozzo di Gotto, 29 agósto 1860 - ?).
  4. (Tito Paffetti) (Orbetello, 25 arvî 1842 - Arcidosso, 15 novénbre 1870).
  5. (Antonio Pagani), (Como, 5 òtôbre 1833 - 26 òtôbre 1871), tescitô.
  6. (Costantino Pagani) (Borgomanero, 15 zenâ 1837 - Calatafimi, 15 màzzo 1860), leugotenénte de fanterîa.
  7. (Giovanni Pagani) (Castelli Calepio, 4 zenâ 1845 - ?), garsón farmacìsta.
  8. (Lazzaro Martino Pagano) (Zêna, 11 novénbre 1828 - ?), propiêtâio.
  9. (Tommaso Pagano) (Zêna, 22 zenâ 1838 - 4 màrso 1868).
  10. (Mario Palizzolo) (Trapapni, 14 zenâ 1823 - ?), colonéllo de fanterîa.
  11. (Palmiro Palmieri) (Montalcino, 2 màrso 1841 - Orbetello, 3 arvî 1871).
  12. (Antonio Panciera) (Castelgomberto, 1º zenâ 1840 - ?), poscidénte.
  13. (Alessandro Panseri) (Bergamo, 13 frevâ 1838), agènte.
  14. (Aristide Panseri) (Bergamo, 3 seténbre 1842 - ?), bancâ.
  15. (Eligio Panseri) (Bulciago, 27 màzzo 1833 - Palermo, 27 màzzo 1860).
  16. (Giuseppe Panseri) (Bergamo, 24 frevâ 1843 - ?), bancâ.
  17. (Antonino Parrino) (Palermo, 15 agósto 1838 - ?), ofiçiâle.
  18. (Andrea Cesare Paris) (Pinerolo, 11 arvî 1820 -1875).
  19. (Giuseppe Parodi) (Zêna, 4 agósto 1842 - ?).
  20. (Tommaso Parodi) (Zêna, 8 novénbre 1791 - 1890), magiô, o l'é stæto o ciù vecchio. Co Garibaldi aveva combattu a Montevideo, inta "Legione Italiana", e inta Prìmma guerra d'Indipendenza.
  21. (Giuseppe Giacobbe Parpani) (Bergamo, 3 màrso 1836 - ?), poscidénte.
  22. (Giovanni Pasini) (Scandolara Ravara, 27 dexénbre 1835 - ?), dòppo capitànio de fanterîa.
  23. Pietro Pasquale (Sagliano Micca, 10 lùggio 1832 - ?), negoçiànte.
  24. (Agostino Pasquinelli) (Zogno, 1º màzzo 1840 - ?), giornalìsta.
  25. (Giacinto Pasquinelli) (Livorno, 1840 - 4 lùggio 1867), maxelâ.
  26. (Giuseppe Passano) (Zêna, 29 seténbre 1842 - ?), negoçiànte.
  27. (Domenico Passeri) (Spoleto, agósto 1832 - ?), maxelâ.
  28. (Filippo Patella) (Agropoli, 25 màrso 1817 - Nappoli, 11 zenâ 1898), préscide do Liceo a Nappoli.
  29. (Roberto Patresi) (Legnago, 25 zenâ 1804 - 3 arvî 1877), magiô generale.
  30. (Giuseppe Paulon) (Barcis, 3 frevâ 1842 - post 1910), vinâ.
  31. (Ippolito Pavanini) (Rovigo, 22 màrso 1839 - ?), poscidénte.
  32. (Giuseppe Pavesi) (Milàn, 29 lùggio 1840 - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  33. (Leonardo Ercole Pavesi) (Linarolo, 15 màrso 1835 - ?), garson tabacànte.
  34. (Urbano Pavesi) (Albuzzano, 27 agósto 1842 - ?), poscidénte, inzegnê.
  35. (Giacomo Lorenzo Pavoni) (Alzano Lombardo, 1843 - ([Caserta]], 1861).
  36. (Annibale Ulisse Pedotti) (Laveno, 13 màzzo 1831 - mòrto a a battaggia do Volturno, 1º òtôbre 1860).
  37. (Giacomo Pedrazza) (Zanè, 9 dexénbre 1833 - ?), poscidénte.
  38. (Costantino Pedrali) (Bergamo, 17 màrso 1842 - ?), scarpâ.
  39. (Antonio Pellegrino) (Palermo, 17 zenâ 1828 - ?), sensâ do comércio.
  40. (Lorenzo Pellerano) (Rapallo, 4 lùggio 1811 - ?) camàllo.
  41. (Giovanni Pendola) (Zêna, 7 màrso 1836 - ?), bancâ.
  42. (Giambattista Pentasuglia) (Matera, 3 novénbre 1821 - 4 novénbre 1880), dòppo ispettore generâ di telegrafi.
  43. (Biagio Perduca) (Pavia, 1835 - Milàn, 13 frevâ 1871).
  44. (Paolo Carlo Giuseppe Tobia Peregrini) (Capiago Intimiano, 18 arvî 1842 - 15 zenâ 1873), nobile, dòppo leugotenénte de fanterîa.
  45. (Valeriano Perelli) (Milàn, 10 òtôbre 1821 - ?), leugotenénte de fanterîa.
  46. (Samuele Perico) (Valbrembo, 15 zenâ 1839 - ?), giornaliere.
  47. (Luigi Perla) (Bergamo 20 seténbre 1839 - Talant 21 zenâ 1871), sototenénte de fanterîa.
  48. (Giovanni Pernigotti) (Bosco Marengo, 15 novénbre 1842 - ?).
  49. (Giuseppe Peroni) (Soresina, 1º novénbre 1840 - ?).
  50. (Luigi Perotti) (Torìn, 22 lùggio 1829 - ?), leugotenénte di R. carabinieri, dòppo inpiêgòu a l'Ospizio da Carità.
  51. (Emilio Perselli) (San Daniele del Friuli, 26 arvî 1832 - 21 agósto 1870), indoòu.
  52. (Eugenio Pescina) (Borgo San Donnino, 15 màzzo 1843 - ?), scriturâle.
  53. (Francesco Pesenti) (San Pellegrino Terme, 18 òtôbre 1828 - ?), lavorante in bitêga da mersâ.
  54. (Giovanni Pesenti) (Bergamo, 10 lùggio 1825 - ?), bugàixe.
  55. (Maria Giuseppe Pessolani) (Atena Lucana, 27 frevâ 1807 - 23 novénbre 1871), magiô.
  56. (Giuseppe Petrucci) (Livorno, 6 lùggio 1842 - ?), mecànico.
  57. (Giovanni Battista Pezza) (Alleghe, 1º zenâ 1838 - ?), capitànio do Genio militare.
  58. (Pietro Pezzuti) (Polcenigo, 20 novénbre 1837 - ?), scarpâ.
  59. (Pietro Piai) (Treviso, 23 arvî 1842 - ?), braciànte.
  60. (Pietro Pianeri) (Lograto, 10 òtôbre 1828 - Palermo, 1860).
  61. (Bruce Piantanida) (Bergamo, 3 seténbre 1840 - ?), spediçionê.
  62. (Giovanni Piantoni) (Milàn, 15 zùgno 1839 - ?), cuxòu.
  63. (Giovanni Battista Picasso) (Zêna, 11 seténbre 1839 - Custoza, 24 zùgno 1861).
  64. (Daniele Piccinini) (Pradalunga, 3 zùgno 1830 - Tagliacozzo, 9 agósto 1889), o l'aiva protezûo o Gaibâdo a Calatafimi, negoçiànte de tærachéutta.
  65. (Enrico Piccinini) (Albino, 16 màzzo 1831 - ?).
  66. (Raffaele Piccoli) (Castagna, 10 òtôbre 1819 - Catanzaro, 27 agósto 1880).
  67. (Raffaele Pienovi) (Zêna, 21 lùggio 1822 - ?), sensâ.
  68. (Augusto Pierotti) (Livorno, 14 zùgno 1839 - ?), tenzòu.
  69. (Giovanni Palmiro Pierotti) (Livorno, 1831 - ?), barcaieu.
  70. (Desiderato Pietri) (Bastia, ? - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  71. (Lorenzo Pietroboni) (Treviso, 9 agósto 1826 - ?).
  72. (Antonio Pievani ) (Tirano, 19 seténbre 1837 - ?), poscidénte, dotòre in matemàtica.
  73. (Gian Domenico Pigazzi) (Padova, 30 màrso 1836 - ?), sensâ.
  74. (Giuseppe Pilla) (Conegliano, 2 dicembre 1822 - 16 zùgno 1879), scarpâ.
  75. (Antonio Pini) (Grosseto, 27 frevâ 1835 - 3 seténbre 1870).
  76. (Pacifico Pini) (Isola del Giglio, 23 zùgno 1826 - ?), mainâ.
  77. (Pietro Pirolli) (Veronn-a, 21 lùggio 1821 - ?), magiô.
  78. (Luigi Pistoja) (Subiaco, 27 frevâ 1831 - ?), masacàn.
  79. (Marco Pistoja) (Palermo, 23 màrso 1827 - ?), òste.
  80. (Domenico Piva) (Rovigo, 2 dexénbre 1826 - Rovigo, 5 lùggio 1907), colonéllo.
  81. (Remigio Piva) (Rovigo, 28 frevâ 1840 - ?), inzegnê, dòppo ricevitòre do Lotto.
  82. (Lodovico Pizzagalli) (Bergamo, 6 arvî 1840 - ?), scriturâle.
  83. (Carlo Plona) (Venéssia, 9 frevâ 1834 - ?), ofiçiâle.
  84. (Giovanni Battista Plona) (Brescia, 2 màzzo 1818 - 31 agósto 1863).
  85. (Antonino Plutino) (Reggio Calabria, 10 dexénbre 1811 - Romma, 25 arvî 1872), dòppo leugotenénte colonéllo de fanterîa.
  86. [(Giuseppe Poggi) (Zêna, 1824 - Barcellona Pozzo di Gotto, 30 lùggio 1860).
  87. (Carlo Poleni) (Bergamo, 11 lùggio 1833 - 4 lùggio 1870).
  88. (Giovanni Battista Poletti) (Albino, 22 novénbre 1840 - ?), inpiêgòu de ferovîa.
  89. (Giuseppe Polidori) (Montone, 1º arvî 1836 - Città di Castello, 5 zùgno 1861).
  90. (Giacomo Poma) (Trescore, 1º novénbre 1838 - ?), docénte.
  91. (Francesco Attilio Ponviani) (Bergamo, 20 zenâ 1838 - ?), poscidénte.
  92. (Ilario Porta) (Orbetello, 27 zùgno 1838 - ?), veturìn.
  93. (Antonio Portioli) (Borgo Virgilio, 17 zenâ 1840 - ?), avocâto.
  94. (Augusto Povoleri) (Treviso, 23 arvî 1838 - 12 màrso 1870).
  95. (Gaetano Giovanni Pozzi) (Pavia, 15 òtôbre 1846 - ?), inpiêgòu.
  96. (Paolo Preda) (Milan, 6 màzzo 1844 - ?), comésso.
  97. (Ireneo Prex), (Firénse, 17 dexénbre 1835 - ?), inpiêgòu.
  98. (Luigi Premi) (Casalmoro, 8 zenâ 1838 - 16 frevâ 1905), capitànio into esercito.
  99. (Enrico Presbitero) (Orta San Giulio, 4 òtôbre 1839 - Milan, 29 novénbre 1871).
  100. (Luigi Prignacchi) (Fiesse, 26 màzzo 1840 - ?), sototenénte.
  101. (Luigi Prina) (Villafranca di Verona, 20 dexénbre 1830 - 25 màrso 1877), sensâ.
  102. (Angelo Profumo) (Albaro, ? - Calatafimi, 15 màzzo 1860).
  103. (Giuseppe Profumo) (Zêna, ? -Reggio Calabria, 1860).
  104. (Giovanni Pullido) (Polesella, 26 lùggio 1832 - ?), negoçiànte.
  105. (Paolo Giuseppe Punta) (Nêuve, 1841 - 15 novénbre 1864).

Q[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. (Antonio Quarenghi) (Villa d'Almè, 5 seténbre 1843- ?), poscidénte.
  2. (Carlo Emanuele Quezel) (Zêna, 18 arvî 1837 - Sorrento, 5 màrso 1871).

R[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. (Antonio Raccuglia) (Palermo, 31 dexénbre 1815 - ?), poscidénte.
  2. (Antonio Radovich) (Spresiano, 1º màzzo 1837 - ?), sototenénte de fanterîa.
  3. (Francesco Ragusin) (Venéssia, 20 zùgno 1821 - ?), capitànio de fanterîa.
  4. (Luigi Raimondi) (Castellanza, 8 seténbre 1824 - ?), portê.
  5. (Alessandro Raimondo) (Alba (comùn), 15 frevâ 1832 - ?), poscidénte.
  6. (Felice Raj) (Soresina, 15 ottobre 1830 - ?), mêgo.
  7. (Mansueto Ramponi) (Canonica d'Adda, 22 dexénbre 1838 - ?), òperâio.
  8. (Matteo Riccardo Rasia) (Cornedo Vicentino, 27 zenâ 1842 - 17 zenâ 1864).
  9. (Paolo Luigi Raso) (Sarzana, 3 dexénbre 1832 - ?), fornâ.
  10. (Antonio Davide Ratti) (Vignate, 19 màrso 1830 - ?), sensâ.
  11. (Eugenio Ravà) (Reggio into Emilia, 1º màzzo 1840 - Parma, 11 lùggio 1901).
  12. (Luciano Raveggi) (Orbetello, 12 dexénbre 1837 - ?).
  13. (Carlo Ravetta) (Milàn, 5 arvî 1841 - ?), òste.
  14. (Luigi Ravini) (Cavenago d'Adda, 25 màrso 1839 - ?), rescidénte a Roma, avocâto.
  15. (Enrico Razetto) (Albaro, 2 zenâ 1840 - ?), proprietario.
  16. (Giuseppe Rebuschini), (Dongo, 1º zenâ 1839 - ?), inzegnê.
  17. Angelo Giovanni Rebeschini (Venéssia, 15 agósto 1836 - Milano, 24 novénbre 1868).
  18. (Andrea Rebuzzone) (Zêna, 9 òtôbre 1836 - ?)
  19. (Domenico Repetto) (Tagliolo Monferrato, 1º agósto 1829 - 18 novénbre 1871).
  20. (Innocente Eugenio Retaggi) (Milàn, 16 novénbre 1831 - ?), cuxòu.
  21. (Giovanni Battista Riccardi) (Bergamo, 7 òtôbre 1838 - 22 dexénbre 1871), scriturâle.
  22. Carlo Ricci (Pavia, 9 frevâ 1841 - 29 novénbre 1871).
  23. (Enrico Ricci) (Livorno, 7 màrso 1835 - ?).
  24. (Gustavo Giuseppe Ricci) (Livorno, 17 frevâ 1839 - ?), panatê.
  25. (Pietro Armentario Ricci) (Pavia, 31 lùggio 1841 - ?), notâro.
  26. (Filippo Riccioni) (Ligonchio, 26 màzzo 1836 - ?), giornaliêro.
  27. Enrico Eugenio Richiedei Enrico Eugenio Richiedei) (Salò, 4 seténbre 1833 - Palermo, 28 màzzo 1860).
  28. (Daniele Ricotti) (Landriano, 27 màrso 1837 - ?), mêgo.
  29. (Edoardo Rienti), (Como, 30 novénbre 1834 - ?), agénte do comércio.
  30. (Giovanni Battista Rigamonti) (Pavia, 23 zùgno 1838 - ?), scarpâ.
  31. (Raffaele Righetto) (Chiampo, 25 lùggio 1837 - 17 zenâ 1891), inzegnê, poscidénte.
  32. (Luigi Rigoni) (Vicenza, 29 novénbre 1823 - ?), camê.
  33. (Raffaele Rigotti) (Malo (comùn), 2 settembre 1839 - Pavia, 21 agósto 1861), poscidénte.
  34. (Giuseppe Rino) (Mecsinn-a, 4 màrso 1839 - ?).
  35. Pietro Ripari (Pietro Ripari) (Solarolo Rainerio, 18 lùggio 1802 - Romma, 15 màrso 1885), mêgo, dòppo deputòu a o Parlaménto.
  36. (Giuseppe Luigi Rissotto) (Zêna, 9 frevâ 1836 - ?), negoçiànte e dòppo ofiçiâle do R. esercito.
  37. (Anselmo Riva), (Casatenovo, ? - Mentana, 1867), agricoltô, poscidénte.
  38. (Celestino Riva) (Pontida, 23 seténbre 1839 - ?), scarpâ.
  39. (Giuseppe Riva) (Milan, 11 arvî 1828 - ?), camê.
  40. (Luigi Riva) (Palazzolo do Stella, 26 lùggio 1837 - ?), agènte.
  41. (Luigi Isidoro Riva) (Agordo, 11 òtôbre 1842 - ?), garsón da Banca Nazionale de Belluno.
  42. (Francesco Rivalta) (Prà, 3 novénbre 1833 - ?), scriturâle d'Intendènsa militâ.
  43. (Raffaele Rivosecchi) (Cupra Marittima, 7 màzzo 1829 - 16 lùggio 1861), mainâ.
  44. (Luigi Rizzardi) (Brescia, 16 arvî 1835 - ?), poscidénte.
  45. (Tommaso Attilio Rizzotti) (Roncoferraro, 8 arvî 1837 - ?), poscidénte, dòppo into cavaleggeri di Lodi.
  46. (Caterino Felice Rizzi) (Isola Rizza, 28 agósto 1842 - ?).
  47. (Marco Pompeo Rizzi) (Milàn, 29 seténbre 1833 - ?), diretô da sede de Reggio Calabria da Banca Nazionale.
  48. (Antonino Rizzo) (Trappani, 20 frevâ 1824 - Palermo, 31 màzzo 1860).
  49. (Gaetano Roccatagliata) (Zêna, ? - Palermo, ?).
  50. (Carlo Rodi) (Bosco Marengo, 23 màrso 1799 - Fresonara, 22 frevâ 1862), militâre.
  51. (Giovanni Battista Roggierone) (Zêna, ? - Maddaloni, 1º òtôbre 1860).
  52. (Giuseppe Romanello) (Arquata Scrivia, 18 màrso 1839 - Calatafimi, 24 màzzo 1860).
  53. (Tommaso Romani) (Pisa, 13 màrso 1828 - ?), cuxòu.
  54. (Tommaso Roncallo) (Zêna, 11 novénbre 1838 - ?), comerciànte.
  55. (Vincenzo Rondina) (Livorno, 28 màrso 1837 - ?), comésso d'editorîa.
  56. (Filippo Ronzoni) (Brescia, 13 novénbre 1837 - 24 dexénbre 1861).
  57. (Pietro Giuseppe Rosani) (Nappoli, 16 màzzo 1838 - ?), scriturâle, za militâ into 1859.
  58. (Giovanni Rossetti) (Trebaseleghe, 14 arvî 1836 - ?), avocâto.
  59. (Andrea Rossi) (Diano Marina, 14 agósto 1814 - ?).
  60. (Antonio Rossi) (Roncoferraro, 30 seténbre 1835 - Siracusa, 11 zùgno 1871), dòppo comésso a e suscisténse militâ into Casale.
  61. (Luigi Rossi) (Pavia, 8 frevâ 1839 - ?), capelâ.
  62. (Pietro Rossi) (Viterbo, ? - Castel Giorgio, 24 zùgno 1871).
  63. (Francesco Rossignoli) (Bergamo, 1º arvî 1840 - ?), inpiêgòu.
  64. (Carlo Rossotti) (Chieri, 25 màrso 1834 - ?)
  65. (Luigi Rota) (Bosisio Parini, 29 arvî 1838 - ?).
  66. (Carlo Maria Luigi Rota) ([Alzano Lombardo]), 9 òtôbre 1842 - Bergamo, 14 novénbre 1871), scriturâle.
  67. (Giuseppe Carlo Rota Rossi) (Caprino Bergamasco, 6 màzzo 1833 - Campobasso, 1863), dòppo capitànio de fanterîa.
  68. (Luigi Carlo Maria Rota) (Alzano Lombardo, 12 lùggio 1841 - Salerno, 20 seténbre 1861), luogotenénte de fanterîa.
  69. (Carlo Rovati) (Pavia, 17 seténbre 1836 - ?), selâ.
  70. (Giuseppe Rovati) (Mirandola, 15 zenâ 1826 - 5 frevâ 1871), scarpâ.
  71. (Giuseppe Roveda) (Milàn, 2 dexénbre 1839 - ?), comésso do stùdio.
  72. (Giulio Rovighi) (Carpi, zenâ 1830 - ?), comésso.
  73. (Francesco Sperandio Ruggeri) (Bergamo, 23 lùggio 1833), bezagnìn.
  74. (Egidio Ruspini) (Milàn, 12 zùgno 1839 - ?)
  75. (Camillo Rutta) (Broni, 9 frevâ 1834 - ?).
L'inpréiza di Garibaldinn-i, 1860

Nòtte[modìfica | modìfica wikitèsto]

  1. I Mille, "Corriere della Sera" [1].
  2. Maurizio Bertolotti, Le complicazioni della vita: storie del Risorgimento, Milàn, Feltrinelli, 1998, p. 218.
  3. Sipario do tiâtro Bellini misso in via Toledo, pe impedî i colegamenti vixîvi tra e fregatte borbòniche e o Palàsso Reale, sede do comando borbònico.
  4. O seu nomme o l'é stæto inserîo inte l'elenco di Mille into 1884.
  5. Colêgio eletorâle de Cicagna (I Legislatûa suplente) e de Nissa Maritima I (VII Legislatûa).
  6. Seriate: storia, attualità, ricordi, Seriate, 1981, p. 269}}
  7. La spedizione garibaldina di Sicilia e di Napoli. Nei proclami, nelle corrispondenze, nei diari e nelle illustrazioni del tempo, a cura di Mario Menghini, Torìn, Società Tipografica-Editrice Nazionale, 1907.

Bibliografìa[modìfica | modìfica wikitèsto]

  • Dizionario del Risorgimento nazionale: dalle origini a Roma capitale: fatti e persone / direttore Michele Rosi, Milan, Vallardi, 1931-1937.

Colegaménti esterni[modìfica | modìfica wikitèsto]

  • Commons, Garibaldini [2]
  • Commons, Palermo 1860, Foto Gustave Le Gray [3]
  • Commons, Presa di Palermo [4]